Darbeci Generallelerin Yargılanacağı Duruşma Salonu Hazır

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, tutuklu eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti ile bazı generaller, subay, astsubaylar ile erlerin de aralarında bulunduğu 76 sanığın yargılanacağı Yakınca Spor Salonu'ndaki hazırlıklar tamamlandı Malatya Cumhuriyet Başsavcısı: '7 Mart itibarıyla inşallah duruşma başlayacak'

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında eski 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, bazı generaller, subay ve astsubaylar ile erlerin de bulunduğu 76 sanık, hazırlanan spor salonunda 7 Mart'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Darbe girişimi sonrası haklarında kamu davası açılan, aralarında tutuklu eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, eski 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, eski 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Tuğgeneral Zeki Karataş, eski 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili, meslekten ihraç edilen 2. Ordu'da görevli Tuğgeneral Ersin Yıldırım ile subay, astsubay ve erlerden oluşan 76 sanığın yargılamasının yapılacağı bin 52 metrekarelik kapalı alana sahip Yakınca Spor Salonu'ndaki hazırlıklar tamamlandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, salonda incelemelerde bulundu.

Yılmaz, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hain 15 Temmuz darbe girişiminde, 2'nci Ordu ve 7'nci Ana Jet Üssü Komutanlığındaki kalkışmaya ilişkin 76 sanık hakkında kamu davası açıldığını hatırlattı.

Davanın duruşmaları için Yakınca Spor Salonu'nun hazırlandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

'Adliyedeki duruşma salonlarının küçük olması sebebiyle bakanlığımızın ayırdığı ödenekle söz konusu duruşma salonu hazırlandı. Toplam bin 52 metrekarelik spor salonunda 224 tribün koltuğu var. Bunlar seyirciler için. 80 masa, 200 de sandalye var. 7 Mart itibarıyla inşallah duruşma başlayacak.'

Bir gazetecinin, bütün sanıkların duruşmalara katılıp katılmayacağı sorusuna da Yılmaz, gelmek isteyenlerin savunmalarının salonda alınacağı, gelmeyenlerin ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yapacakları yanıtını verdi.
Kaynak: AA