Çorum'da TYP İle Bin 300 Kişilik İstihdam

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Çorum'da 6 ay süreyle ilave bin 300 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

Milletvekili Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, İş-Kur aracılığıyla kamu kurumları ve belediyelerde istihdam sağlamaya devam ettiklerini ifade ederek, TYP kapsamında il genelinde ilave bin 300 kişinin daha istihdam onayının alındığını aktardı.

Çorum ekonomisine 16 milyon 300 bin liralık kaynak sağlandığını dile getiren Uslu, şunları kaydetti:

'Önümüzdeki hafta müracaatlar İş-Kur İl Müdürlüğümüzce alınmaya başlanıyor. Program kapsamında il ve ilçe belediyelerimizde, Orman İşletme Şefliklerinde, Milli Parklar Müdürlüğünde, İl Özel İdaremizde ve Çorum Müftülüğümüzde istihdam sağlanacaktır. Halen İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrinde 340 personel, İl Özel İdaremiz bünyesinde de 120 kişinin istihdamı sağlanmaktadır. Altı ay süreli bin 300 kişilik istihdam için Çorum ekonomimize 16 milyon 300 bin liralık kaynak sağlamış olacağız.'

TYP kapsamında 2010 yılından bu güne kadar Çorum'a 11 bin kişinin üzerinde istihdam sağlandığına dikkat çeken Uslu, toplamda 96 milyon 500 bin liranın üzerinde kaynak aktarımı yapıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA