CHP Grup Başkanvekili Gök Avusturya'da Açıklaması

'AK Parti 15 yıldır iktidarda. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında herhangi bir problem yok. Peki niçin bu anayasa değişiklik teklifini istiyor derseniz, onlar Cumhuriyet ile Atatürk ile hesaplaşmak istiyorlar'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin, 'AK Parti 15 yıldır iktidarda. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında herhangi bir problem yok. Peki niçin bu anayasa değişiklik teklifini istiyor derseniz, onlar Cumhuriyet ile Atatürk ile hesaplaşmak istiyorlar.' dedi.

Gök, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kampanyası kapsamında, Viyana’da CHP Avusturya Birliğince düzenlenen programda partililerle buluştu.

Program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gök, 'AK Parti 15 yıldır iktidarda. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında herhangi bir problem yok. Peki niçin bu anayasa değişiklik teklifini istiyor derseniz, onlar Cumhuriyet ile Atatürk ile hesaplaşmak istiyorlar. Yapmak istedikleri bu. Biz de buna fırsat vermeyeceğiz.' diye konuştu.

Gök, halk oylamasına sunulacak anayasa teklifinin bir rejim değişikliği olduğunu, sonucun 'Evet' çıkması durumunda Türkiye'nin 140 yıllık parlamenter tarihinden uzaklaşacağını savundu.

Pek çok kişinin anayasa değişikliğinin içeriğinden haberinin bulunmadığını belirten Gök, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye'yi Osmanlı'dan da geriye götürecek bir rejim değişikliği olduğunu ve halkın buna karşı 16 Nisan'da mutlaka gereğini yapacağını bildirdi.

Gök, 'Evet' oyu kullananların kendileri için kıymetli olduğunu, referandum sonucu ne olursa olsun, herkesin verdiği oya saygı duyacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA