Aydın'da Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Toplantısı

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Alpay: 'Bu milletin ferasetiyle ne olup bittiğini gören bu yaklaşım içerisinde bu mesele oylanacak. Şüphesiz 'Hayır' diyenler olabilir, farklı kanaati taşıyanlar olabilir. Onları değerlendirip, bu ülkenin iyiliği ve geleceği için neden 'Evet' denmesiyle ilgili olarak yeniden bu müzakere süreçlerini başlatarak daha sağlıklı bir değerlendirme yapmak zorundayız'

Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Şuay Alpay, 'Bu milletin ferasetiyle ne olup bittiğini gören bu yaklaşım içerisinde bu mesele oylanacak. Şüphesiz 'Hayır' diyenler olabilir, farklı kanaati taşıyanlar olabilir. Onları değerlendirip, bu ülkenin iyiliği ve geleceği için neden 'Evet' denmesiyle ilgili olarak yeniden bu müzakere süreçlerini başlatarak daha sağlıklı bir değerlendirme yapmak zorundayız.' dedi.

Alpay, Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda Memur-Sen Aydın İl Başkanlığınca düzenlenen Anayasa Değişikliği Bilgilendirme Toplantısı'nda anayasa değişikliği teklifine ilişkin Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılınç ve Sivil Dayanışma Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin'le birlikte konuşmacı olarak yer aldı.

Parlamenter sistemin Türkiye'ye zarar verdiğini anlatan Alpay, ülkenin bir an önce 'iki başlı sistem'den kurtulması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin bu şekilde parlamenter sisteme devam etmesinin mümkün olmadığını anlatan Alpay, şunları belirtti:

Bu milletin ferasetiyle ne olup bittiğini gören bu yaklaşım içerisinde bu mesele oylanacak. Şüphesiz 'Hayır' diyenler olabilir, farklı kanaati taşıyanlar olabilir. Onları değerlendirip, bu ülkenin iyiliği ve geleceği için neden 'Evet' denmesiyle ilgili olarak yeniden bu müzakere süreçlerini başlatarak daha sağlıklı bir değerlendirme yapmak zorundayız. Bu milletin varlığı ve güçlü geleceği için bu yapılması gereken bir tartışmadır.'

Prof. Dr. Muharrem Kılınç ve Mehmet Şahin de oylanacak maddelerin neleri kapsadığı yönünde katılımcıları bilgilendirdi. Program daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti.

Programa, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA