ATO Üyelerine Ekonomik Seferberlik Çağrısı

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran: 'Gelin, ekonomik cephedeki taarruzlara karşı, üzerimize düşeni hep beraber yapalım'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, 150 bin ATO üyesine, 'Gelin, ekonomik cephedeki taarruzlara karşı, üzerimize düşeni hep beraber yapalım' çağrısında bulundu.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, esnaf ve tüccarın istihdam desteklerinden yeterince haberdar olmadığına ilişkin anketlerden yola çıkan Oda, ATO meclis üyelerini bu destekler konusunda bilgilendirmek için çalışma başlattı.

Baran'ın daveti üzerine, Ankara'daki ekonomi bürokrasisinin ATO Meclisine katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, devletin istihdamı artırmak üzere işverenlere yönelik uygulamaya koyduğu destekler anlatıldı. Toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli ve Türkiye Bankalar Birliği Genel Başkanı Hüseyin Aydın katıldı.

Baran, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısının güçlü bir Türkiye için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, 'dahili ve harici şer odaklarının' Türkiye’yi zayıflatma faaliyetlerine karşı, kendilerine ekonomik cephede büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Baran, 150 bin ATO üyesine, 'Gelin, ekonomik cephedeki taarruzlara karşı, üzerimize düşeni hep beraber yapalım' çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine destek vermenin sorumlulukları olduğunu ifade eden Baran, şunları kaydetti:

'Büyük ve güçlü bir Türkiye için hepimize görev düşüyor. Daha çok üretmeli, kazanmalı, kazandırmalıyız. İşlerimizi büyütüp, ekonomimizi daha da güçlendirmeliyiz. Tüm üyelerimizi, Milli Ekonomik İstiklal Mücadelemizde, el ele vermeye, devletimizin sunduğu büyük imkanlardan yararlanmaya, insanlarımıza yeni kazanç kapıları açmaya davet ediyoruz. Milletimizin birliği ve bütünlüğünü hedef alan saldırılar karşısında ATO olarak, her zaman devletimizin ve milletimizin yanında yer alacağımızı, Cumhurbaşkanımızın seferberlik ilanına katılacağımızı ve üzerimize düşen her ne varsa yapacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Biz iş dünyasının temsilcileri olarak, ekonomik cephedeki sorumluluğumuzun farkındayız ve bu alanda teyakkuzdayız.'
Kaynak: AA