Atık Camlar Kadınların Elinde Yeniden Şekil Alıyor

İçel'in merkez Toroslar ilçesinde belediye tarafından açılan cam füzyon tekniği kursunda kadınlar, atık cam ve şişeleri eritip yeniden şekil vererek geri dönüşümlerini sağlıyor.

İçel'in merkez Toroslar ilçesinde belediye tarafından açılan cam füzyon tekniği kursunda kadınlar, atık cam ve şişeleri eritip yeniden şekil vererek süs eşyaları hazırlıyor.

Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar 26 branşta, 61 eğitim merkezinde 17 bin vatandaşın meslek öğrenerek üretici hale geldiği Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları bünyesinde açılan cam füzyon tekniği kursuyla, kadınlara yeni bir istihdam alanı oluşturuldu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yunus Emre Kültür Merkezi'nde açılan ve cama şekil verme sanatı olarak adlandırılan kursu ziyaret edip, kursiyerlerin camlara yeniden hayat verdiği çalışmaları inceledi.

Tuna, burada yaptığı açıklamada, bu kursun geri dönüşümü besleyen özellikli ve önemli bir proje olduğunu belirtti.

Hocaları ve kursiyerlerin atıl olan şişe ve camları bir araya getirerek, fırın marifeti ve el becerileriyle değişik ev malzemeleri ve süs eşyaları oluşturduklarını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

'Geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak amacı da taşıyan bu kursumuzla müthiş bir sanatsal değer de ortaya çıkarılmış oluyor. Şişelere, cama yeniden hayat veriyorlar. Fırınlama işlemine tabi tutulan kullanılmış şişeleri boyayarak bir sanat eseri ortaya çıkarıyorlar. Bu çalışmayla inşallah camla ilgili hiçbir eşya atılmayacak ve burada kullanılabilir bir ürün haline getirilecek.'

Usta öğretici Zahide Çakır Eyüpoğlu ve kursiyerler de kendilerine böyle güzel bir imkanı sunduğu için Başkan Tuna'ya teşekkür ederek, camdan yaptıkları bir süs eşyasını hediye etti.
Kaynak: AA