AK Parti Cumhurbaşkanlığı Sistemi Eğitim Çalışmalarına İlçelerde Devam Ediyor

AK Parti Kırşehir teşkilatı Cumhurbaşkanlığı sistemi için avukatları aracılığı ile ilçe teşkilatlarında bilgilendirme çalışmasına başladı.

AK Parti Cumhurbaşkanlığı Sistemi Eğitim Çalışmalarına İlçelerde Devam Ediyor
Konuyla ilgili bilgi veren Av. Kayhan Kurt, Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında yapılan bilgilendirme çalışmalarının teşkilat ve halk nezdinde olumlu tepkiler aldığını belirtti.

Av. Kayhan Kurt güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için referandum sürecine çok iyi hazırlandıklarını ise şu şekilde anlattı:

“Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için yapılmış olan anayasa değişikliği hakkında toplumun bilgilendirilmesi amacıyla yaptığımız çalışmalar neticesinde çok olumlu tepkiler almaktayız. İnanıyoruz ki 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında yüksek bir oranda ‘evet’ oyu ile güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için ilk adımların atılacağız.

Bu konuda referandum tarihine kadar gece-gündüz hiç yorulmadan halkımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları olarak bu sürece çok iyi hazırlandık. Sunulan Cumhurbaşkanlığı sistemi tek adam yönetimi değil tam aksine kuvvetler ayrılığı ilkesinin Cumhurbaşkanlığı sistemi ile daha kesin ve net uygulanacağı bir yapı. Cumhurbaşkanı sadece yürütme erkinin başı olacak. Yönetimde çift başlılık sona erecek. Yasama erki ise daha güçlü bir meclisle sağlanacak. Yargı ise bu sistemde bağımsız ve tamamen tarafsız olacak.

Cumhurbaşkanın denetlenmesi bu sistemde daha kolay olacak. Dünya tarihine bakıldığında tüm diktatörlerin parlamenter sistemlerden çıktığını görürüz. Mevcutta var olan sistemde Cumhurbaşkanı sadece ‘vatana ihanet’ suçundan dolayı yargılanabiliyorken gelecek Cumhurbaşkanlığı sisteminde görevine ilişkin her türlü suçtan dolayı görev yaptığı süre içerisinde ve sonrasında yargılanabilecek."
Kaynak: İHA