Adana'daki Trafik Kazasına İlişkin Dava

Adana'da ehliyetsiz kullandığı otomobille motosikletteki 2 kişinin ölümüne neden olduğu iddasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Şahan B. (19) ile kazada ölen kişilerin yakınları ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği Şahan B, Diyarbakır'da yaşadığını ve Adana'ya amcasının oğlunun düğünü için geldiğini söyledi.

Yaklaşık 4 yıldır ehliyeti olmamasına rağmen otomobil kullandığını, babasının da trafik kazasında öldüğünü belirten Biltaş, 'Böyle bir şey olmasını istemezdim. Düğün için Adana'ya gelmiştim. Yengemin arabasını alıp markete gittim. Alışveriş yaptıktan sonra dönerciye uğrayıp eve geçecektim. Sola dönecektim, durdum. Motosiklet araca çarptı. Aşağıya indim, 2 kişi yerde yatıyordu. Polis ve ambulans çağırdım.' dedi.

Mahkeme heyeti, sürücünün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Seyhan ilçesi Obalar Caddesi'nde 26 Kasım 2016'da ehliyetsiz Şahan B'nin kullandığı 01 CZE 55 plakalı otomobil, Hasan Dağ yönetimindeki plakasız motosiklete çarpmış, kazada Dağ ile Emre Yıldız hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA