Yozgat Ve Sorgun Birlikte Gelişecek

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığında, Sorgun merkez ve köylerde yapılan yatırımları izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Şahbaz, İl Genel Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yurtnaç, Yozgat’ın tarım ve hayvancılığın yanı sıra termal ve yer altı kaynaklarının değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Yozgat ve Sorgun arasına yapılacak olan yeni yatırımlarla birlikte merkez ve ilçenin daha da büyüyeceğini belirtti.

Yozgat’ın 85 bin, Sorgun’un 50 bin olan nüfusunun bulunduğuna dikkat çeken Yurtnaç, 'Yozgat ile Sorgun arasına yapılacak Bozok Organize Sanayi ile nüfus daha da artacaktır. Stat, havaalanı gibi yatırımlar, bu bölgeye yatırımcıları çekecektir. Üretim olmadan gelişme sağlanamayacağına göre üretime ağırlık verilmesi gerekiyor. Üretimin artırılması için ildeki kaynakların iyi kullanılması kadar, dışarıdan yatırımcı çekilmesi de çok önemli. İlimize yatırımcı çekebilmek için ben, milletvekillerimiz, bakanlarımız bütün gayretiyle çalışmaktayız. İnşallah 2023’e Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA