Validen Dezavantajlı Öğrencilere 'Çalar Saat' Hediyesi

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, dezavantajlı öğrencilerin okula geç kalmalarını önlemek ve devamlılığını sağlamak için çalar saat hediye etti.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, dezavantajlı öğrencilerin okula geç kalmalarını önlemek ve devamlılığını sağlamak için çalar saat hediye etti

Vali Civelek, 'Dezavantajlı öğrencilerin eğitim, öğretime erişiminin sağlanması ve başarı durumlarının iyileştirilmesi' projesi kapsamında özellikle dezavantajlı öğrencilerin eğitim gördüğü Vali Faik Üstün İlkokulunu ziyaret etti.

Proje hakkında yetkililerden bilgi alarak, öğrencilerle sohbet eden Civelek burada, öğrencilerin okula devamlılığını sağlamak amacıyla çalar saat dağıttı.

Civelek, daha sonra yaptığı açıklamada, proje kapsamında çalışmaları yerinde incelemek üzere Vali Faik Üstün İlkokulunu ziyaret ettiğini söyledi.

Proje ile dezavantajlı öğrencilerin eğitim, öğretime erişiminin sağlanması ve başarı durumlarının iyileştirilmesini amaçladıklarını belirten Civelek, öğrencilerin devamlılığı konusunda velilere de büyük sorumluluklar düştüğünü aktardı.

Öğrenciler sabah saatlerinde okula geç kalmamaları ve devamlılığı sağlamak amacıyla çalar saat dağıttıklarını anlatan Civelek, dezavantajlı çocukların eğitimlerine devam etmeleri konusunda gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA