Vali Aktaş, Ovacık'ta Halk Günü Toplantısı Yaptı

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, kent genelinde belli aralıklara yapılan halk günü toplantısını Ovacık ilçesinde gerçekleştirdi.

Vali Aktaş, Ovacık'ta Halk Günü Toplantısı Yaptı
Ovacık ziyaretine 2016/861 sayılı Müşterek Kararname ile Ovacık Kaymakamı olarak atanan Mehmet Zahid Doğu’yu makamında ziyaret ederek başlayan Vali Aktaş, Kaymakam Doğu’ya yeni görevinde başarılar diledi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Ovacık Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen halk günü toplantısına katılan Vali Mehmet Aktaş “Köylerimizde ve mahallelerimizde yaşayan gerçekten durumu kötü olan, bakacak kimsesi olmayan, yaşlı, özürlü, fakir-fukara insanlarımız varsa onları da özellikle hemen söyleyin. Onlar benim için birinci önceliktir. Bunların gelip kendilerinin müracaat etmesini beklemeyelim, belki mahcubiyet güdüp gelip derdini sıkıntısını anlatamıyordur. Hem devlet olarak, hem yerel yönetimler olarak hem de sizlerin en önemli konusudur.”dedi.

Daha sonra sıraysa söz alarak özellikle elektrik, sağlık, ulaşım ve bireysel ekonomik sıkıntılarının çözümü noktasında destek isteyen muhtarlar ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Aktaş, sorunların çözümü konusunda beraberindeki kurum amirlerine talimatlar verdi.

Toplantıda, Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, ilgili kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Ovacık ilçe mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar hazır bulundu.

Halk günü toplantısının ardından Ovacık Spor Lisesini ziyaret eden Vali Mehmet Aktaş, Spor Lisesi yöneticileri ve öğretmenleriyle bir süre sohbet ederek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ovacık ilçe gezisine Kamp Eğitim Merkezi ile devam eden Vali Mehmet Aktaş, Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından kullanılmak üzere düzenleme yapılan binada incelemelerde bulunarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin’den çalışmalar hakkında bilgiler alarak tesisi gezdi.
Kaynak: İHA