Türkiye İle Libya Arasındaki Uçak Seferleri

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Doğan, UMH Ulaştırma Bakanı Matuk ile Türkiye'den Libya'ya seferlerin yeniden başlaması konusunu görüştü.

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmed Aydın Doğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Ulaştırma Bakanı Milad Matuk ile Türk Hava Yollarının (THY) 2014 yılında durdurulan uçak seferlerine yeniden başlanması konusunu görüştü.

Trablus'taki Ulaşım Bakanlığı binasında gazetecilere açıklamada bulunan Doğan, THY'ye ait teknik bir heyetin Uluslararası Mitiga Havalimanı'nda yaptığı incelemelerin ardından Matuk ile gerçekleştirdikleri görüşmede, THY'nin Libya'ya uçak seferlerinin yeniden başlaması konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

Büyükelçi Doğan, Türk heyetinin hazırlayacağı raporu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne sunacağını aktardı.

THY'nin Libya'ya seferlerinin kısa sürede başlaması için Libya havacılık idaresiyle iş birliğine ihtiyaç olduğunu belirten Ahmed Aydın Doğan, 'Kayda değer sonuçlar elde etmek için çalışıyoruz.' dedi.

Milad Matuk da Türk heyetinin Mitiga Havalimanı'nda incelemelerde bulunduğunu, ilerleyen zamanlarda diğer havaalanlarının da güvenlik ve diğer uygulamalar açısından değerlendirmeye tabi tutulacağını kaydetti.

Seferlerin başlamasının vizeye bağlı olduğunu, Büyükelçi Doğan'ın da Trablus Büyükelçiliği bünyesindeki konsolosluğun yeniden açılması için çalıştıklarını kendisine ilettiğini dile getiren Matuk, 'Sayın Büyükelçiden duyduğum kadarıyla mart sonunda Trablus'ta konsolosluk açılması ya da seferlerin başlaması konusunda bir sonuca ulaşmış olacağız.' diye konuştu.

Türkiye'nin 2014'te güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle tahliye ettiği Trablus Büyükelçiliği, ocak ayı sonunda yeniden açılmıştı.
Kaynak: AA