STK Platformu'ndan Yanılmaz'a Ziyaret

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu ve üyeleri, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı ziyaret etti.



Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, platform temsilcileri ile makamında bir araya gelen Yanılmaz, şehrin ve ülkenin meseleleri söz konusu olduğunda her kesimden vatandaşın bir araya gelme erdemine sahip olduğunu ve STK Platformu'nun da bünyesindeki kuruluşlarla bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getirdi.

Değişik alanlarda hizmet veren insanların bir araya gelerek faydalı işler yapmak için deneyimlerinden ve birikimlerinden bir havuz oluşturduklarını aktaran Yanılmaz, şunları kaydetti:

'Elazığ'daki STK Platformu örnek bir platformdur. Her kuruluş kendi içinde farklı hizmetler yapıyor. Kimisi hukuk alanında çalışmalar yapıyor kimisi sanayici iş adamı kimisi de öğrencilerle ilgileniyor. Bu süreçte de STK Platformunun çok etkili olacağına inanıyorum. Bizler yaptığımız işleri prensiplerimiz gereği STK, dernek ve vakıflarla birlikte yürütüyoruz. Yürüdüğümüz yolda sivil irade daima bizlerin çözüm ortakları olmuştur.'

Platform Sözcüsü Türkoğlu da kuruluş amaçlarına ve çalışmalarına değindi. Aralarında hukukçulardan sanayicilere, öğrencilerden kültür derneklerine her kesimden bir grubun olduğunu ve bu vesileyle geniş bir yelpazeye sahip olduklarını belirten Türkoğlu, 'Elazığ STK Platformu'nu oluşturan sivil toplum kuruluşlarımız, ülke sorunlarına katkı sunacak ve kendi alanında çok başarılı olmuş arkadaşlarla dolu. Şehrimizin sorunlarını çözüm noktasında daha farklı neler yapabiliriz diye sizlerle daima görüş birliği içerisinde olmak ve fikirlerinizi almak için bu ziyareti gerçekleştirdik.' ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA