Sorgun'da Yatırım İzleme Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Yozgat Valiliği, Sorgun merkez ve köylerde yapılan yatırımları izleme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Sorgun'da Yatırım İzleme Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Sorgun Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sorgun Kaymakamı Mustafa Altınpınar, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Genel Meclis Üyeleri, Belde Belediye Başkanları, daire amirleri, STK üyeleri, muhtarlar katıldı.

Yozgat’ın tarım ve hayvancılığın yanı sıra termal ve yer altı kaynakları ile potansiyeli olan bir il olduğunu ve bu kaynakların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yurtnaç, Yozgat ve Sorgun arasına yapılacak olan yeni yatırımlarla birlikte Yozgat’ın daha da büyüyeceğini belirterek “Yozgat ile Sorgun arasına yapılacak Bozok Organize Sanayi, yeni stat, havaalanı gibi yatırımlar, bu bölgeye yatırımcıları çekecektir. Üretim olmadan gelişme sağlanamayacağına göre, üretime ağırlık verilmesi gerekiyor. Üretimin artırılması için ildeki kaynakların iyi kullanılması kadar, dışarıdan yatırımcı çekilmesi de çok önemli. İlimize yatırımcı çekebilmek için ben, milletvekillerimiz, bakanlarımız bütün gayretiyle çalışmaktayız. İnşallah 2023’e Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA