Sivas'ta Markalaşma Projesi

Sivas'ta, markalaşma yolunda kimlik oluşturma projesi kapsamında konferans düzenlendi.

İl Özel İdaresi salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Muhterem İlgüner katıldı.

İlgüner, katılımcılara marka kent nedir, nasıl yönetilir, Sivas’ta markalaşma noktasında neler yapılmalı gibi konulara değindi.

Başarılı illerin ve ülkelerin elde ettikleri başarıların aşamalarını anlatan İlgüner, 'Sivas kültürel miras, doğal yapı, özgün çıktı ve yerleşik beceri noktasında oldukça iyi durumda. Sivas'ın doğal yapısı, kültürel mirası ön plana çıkarılmalı ve Sivas'a ziyaretçiler gelmeli. Doğal ve kültürel miraslarımızın yanı sıra işsizliğe çare bulunması gerekiyor. İşsizliğin ortadan kaldırılması için yatırımlara ve yetenekli insanlara ihtiyaç var.' diye konuştu.

Bir şehrin gelişmesi ve markalaşması için ilin mülki amirlerine de oldukça fazla görev düştüğünü vurgulayan İlgüner, şunları kaydetti:

'Bir şehrin gelişmesi için o ilin valisi, belediye başkanı idari amirlerinin ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içerisinde olmalı. Bir ilin markalaşması ve gelişmesi için üniversitelerin kaliteli olması, ilin aldığı göç, şehir hayatı, yerel gazetelerin sayısı, pazara kolay erişim, şehirlere ulaşım, ekoloji doğal çevre, enerji kaynakları, nitelikli personel temini de son derece önemli.'

Kaynak: AA