Sivas'a Lojistik Köy Kurulacak

Sivas'a lojistik köy kurulması için nisan ayında çalışmalara başlanacak.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas'ın sanayisine katkı sağlayacak lojistik köy projesiyle ilgili sondaj çalışmalarına nisan ayında başlanması planlanıyor.

Demir Çelik Fabrikası mevkisine yapılması planlanan projeyle ilgili olarak Vali Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ile diğer ilgililer projesinin yapılacağı arazide incelemelerde bulundu.

Vali Gül, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, demir yolu yapım maliyetinin yaklaşık 40-50 milyon lira oluğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

'Burada hem lojistik köyle ilgili hem de diğer işlerle ilgili bütün bürokratik kademeleri bir tarafa bırakıp yapılması gereken ne varsa yağacağız. İnşallah 2017 yıl içeresinde hem TÜDEMSAŞ'a iş yapan firmalar hem de Devlet Demir Yollarının işi fiilen başlamış olacak. Allah hayırlı etsin.'

Milletvekili Soluk da lojistik köy alt yapı projesinin tamamlanma aşamasında olduğunu aktararak, 'İlimiz buradaki hamleyle bir sanayi şehri olacak, çünkü Sivas'ın kurtuluşu sanayiye bağlı. İlerlemek için sanayimizi güçlendirmeliyiz.' dedi.

Kaynak: AA