Şehit Halisdemir Davası'nda ara karar

Cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, FETÖ'nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davada 20 Mart'ta ertelendi.

Şehit Halisdemir Davası'nda ara karar
Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı. Davada Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın tanık olarak dinlenmesine karar verildi.

Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili 18 sanık, geniş güvenlik önlemleri altında jandarma eşliğinde duruşma salonuna getirildi. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık avukatları ile şehit Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir, kardeşleri Soner ve Savaş Halisdemir ile ÖKK'da olay gecesi darbeciler tarafından yaralanan İsmail Oğuz da müşteki olarak yer aldı.

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında, 18 sanığın savunması tamamlandı.

MİHRALİ ATMACA: SALDIRGAN DİYE BİLİYORDUM, ÜZGÜNÜM

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Astsubay Ömer Halisdemir yaralıyken son kurşunu sıkarak öldüren Üsteğmen Mihrali Atmaca, 'Üzgünüm idrak edemedim. Şehide, kahramana ne maksatla attım bilemedim. Fatih Şahin tarafından verilen emre binaen ateş ettim. Emir verildiğinden dolayı silahımı kaldırıp şehide 2 el ateş ettim' dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi'yi vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davada üçüncü celse başladı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları ile müştekiler katıldı.

Tutuklu sanık Üsteğmen Mihrali Atmaca, 'Ahmet Kemal Yüzbaşı bana Sadece İstanbul ve Ankara'dan bahsediliyor. TSK darbe yapacak olsa her yerde yapar. Neden sadece Ankara ve İstanbul' dedi.

Bugünkü duruşmada Ömer Halisdemir yaralıyken son kurşunu sıkarak öldüren tutuklu sanık Üsteğmen Mihrali Atmaca savunmasını yaptı.

Atmaca, Diyarbakır Havaalanı'na giderken otobüste İstanbul'da köprünün kapatıldığını, terör saldırısı olduğunu duyduklarını belirtti. Otobüse bindiklerinde Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarını duyduklarını anlatan Atmaca, 'Radyodan Başbakanın açıklamalarını yüzde 90 duydu. Açıklamayı radyodan ben duyunca şoförden sesini açmasını istedim. Bu sayede otobüsün içinde karışık oturan herkes Başbakanın ifadelerini duydu. Benim duyduğum TSK'da küçük bir kalkışma olduğu ve bunun bastırıldığıydı. Bunun üzerine Ahmet Yüzbaşı ile ciddi mahiyette konuşuyoruz. Ahmet Kemal Yüzbaşı bana 'Bu paralelcilerin darbesidir' dedi. Ben de böyle bir şey deyince şaşırdım. Oradan biri 'Nereden biliyorsun' diye bir şey dedi. O da 'Sadece İstanbul ve Ankara'dan bahsediliyor. TSK darbe yapacak olsa her yerde yapar. Neden sadece Ankara ve İstanbul' dedi. Fatih Şahin, Ahmet Kemal Yüzbaşına dönerek çıkıştı. 'Eğer darbe emri alırsak buna karşı mı geleceksin' dedi. Ahmet Yüzbaşının rengi attı, canı sıkıldı. Arkamda Barış Başçavuş vardı, 'Böyle bir saçmalık olur mu' dedi. Ben de sinirlendim. Ahmet Kemal Yüzbaşına kendisinin yanında olduğumu söylemek için 'Paralelcilerle çatışmalara gidiyoruz değil mi komutanım?' dedim. Ahmet Yüzbaşı, 'Evet ona göre hazırlığını yap' dedi. Bende tabur komutanına karşı bir soru işareti oluştu. Biz darbeciyiz diye değil ama adamı neden kırdı, neden böyle bir şey dedi diye. Fatih Şahin, 'Muhtemel teröristlere, darbecilere karşı birlik olacağız' dedi. Ahmet Kemal Yüzbaşı da aynısını söyleyince paralellere karşı olacağız diye düşündüm ve aklımda soru işareti kalmadı. Bunlar olunca biz ilerlemeye devam ettik ve havaalanına indik. Aşağı indiğimizde tabur komutanı 1 ve 3'üncü görev timlerinin uçağa bineceğini söyledi' diye konuştu.