Rektör Yıldız, Eğitim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 'Söz Meclisi' adıyla düzenlenen programla eğitim fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin konukevinde düzenlenen moderatörlüğünü Prof. Dr. Recep Toparlı'nın yaptığı 'Söz Meclisi' adlı söyleşi programı, Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'ın katılımıyla yapıldı.

Yıldız, eğitim fakültesi öğrencilerinin yer aldığı programda, öğrencilik yıllarından gençliğine, edebi kişiliğinden yaptığı çalışmalara kadar çeşitli konularda yaşamına ilişkin bilgiler verdi.

Cumhuriyet Üniversitesinin geçmişine ilişkin de anlatımda bulunan Yıldız, şunları söyledi:

'Üniversitemiz Türkiye’nin kurulan 13. üniversitesi. 60 bin öğrencimiz var. Rektör olmak kolay şey değil, geç vakitlere kadar çalışıyoruz. Bu şehrin sorunlarını dert edindiğimiz için bu göreve talip olduk. Amacımız, öğrencilerimizin 'İyi ki Cumhuriyet Üniversitesine geldim' demesi. Zaman kısa, geride bir şeyler bırakalım istiyoruz. Güzel şeyler olsun istiyoruz.'

Programda edebiyat fakültesi öğrencileri de Türk şiirinin ustalarından şiirler okudu.

Programa, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Recep Toparlı, Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Alper Duran, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu da katıldı.

Kaynak: AA