Oprukçu Açıklaması 'Çatalan Suyunu Gönül Rahatlığıyla İçebilirsiniz'

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, vatandaşlara sağlıklı, kaliteli ve dünya standartlarında içme ve kullanma suyu ulaştırdıklarını söyledi.

Oprukçu Açıklaması 'Çatalan Suyunu Gönül Rahatlığıyla İçebilirsiniz'
Oprukçu, yaptığı açıklamada, su kaynaklarından alınan ve Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılan ham suların, burada birçok işlemden geçerek içilebilir hale geldiğini belirterek, tam otomasyon ile çalışan arıtma tesisinden çıkan ve musluklardan akan sulardan alınan günlük numunelerin su kalite parametre analizleri ile değerlendirmelerinin de düzenli olarak yapıldığını kaydetti.

Çatalan Arıtma Tesisi’nde bulunan kimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarında bilgi, bilim ve teknoloji harmanlanarak hijyenik çalışma prensibi uygulandığını vurgulayan Oprukçu, "Yüksek teknolojik donanıma sahip olan laboratuvarlar ve uzman personelin titiz çalışmaları neticesinde Çatalan suyunun kalitesinden ödün verilmiyor. Çatalan suyunun arıtma işlemlerinde, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), TSE 266, İçme Suyu Elde Edilen ve Elde Edilmesi Planlanan Yüzeysel Suların Kalitesine Dair Yönetmelik ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümleri ve yönetmeliklerin ekinde belirlenmiş olan içme ve kullanma suyu standartları izleniyor" dedi.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin çevre ve insan sağlığının korunması noktasında görevlerini hassas bir şekilde yerine getirdiğini belirten Oprukçu, amaçlarının her zaman tüm hizmetlerini yüksek kalitede sunmak olduğunu vurguladı. Adana’da ikamet eden vatandaşların musluktan akan suları gönül rahatlığı ile içebilmeleri için son derece dikkatli çalışıldığını söyleyen Oprukçu, Çatalan suyunun her zaman kesintisiz, kaliteli, sağlıklı ve ekonomik bir şekilde Adana’ya dağıtılacağını da ifade etti.

Oprukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başarımızın odak noktasında vatandaşlarımız var ve asla bunu unutmadan hareket ediyoruz. Tüm personellerimiz yaptığımız işin, verdiğimiz hizmetlerin ne denli önemli olduğunun ve hayati önem taşıdığının bilinciyle hareket etmektedir. Şeffaf, adil ve dürüst olmak temel değerlerimizdendir. Bu şeffaf hizmet anlayışımızdan dolayı da sulardan alınan günlük numunelerin tabi tutulduğu testlerin sonuçları kurumsal web sitemizde düzenli olarak yayınlanmaktadır. Dileyen vatandaşlarımız ’adana-aski.gov.tr’ adresinden de takip edebilirler."
Kaynak: İHA