Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, siyasi parti il başkanları ile biraraya gelerek 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi alınacak tedbirlerle ilgili toplantı yaptı.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Aktaş, halk oylamasının Nevşehir’de huzur içerisinde, karşılıklı saygı ve hoşgörü esasları çerçevesinde yapılması temennisinde bulunarak, ilgili kanunlar çerçevesinde tüm siyasi partilerin talep ve önerilerinin dikkate alınacağını belirtti.

Toplantıda, ilgili mevzuat ve yüksek seçim kurulu kararlarıyla belirlenen halk oylaması propaganda esaslarına ve yasaklarına uyulması ile ilgili konularda değerlendirmelerde bulunuldu.

- AK Parti Nevşehir Teşkilatı vatandaşın sorularını wattsapp'tan cevaplayacak

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı, 16 Nisan’da halk oyuna sunulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek için whatsapp hattı kurdu.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, yaptığı açıklamada, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin doğru anlaşılabilmesi için whatsapp hattı kurduklarını belirterek, vatandaşların sorularını buradan cevaplayacaklarını söyledi.

Tanrıver, 'Teşkilat mensuplarımız başta olmak üzere tek tek bütün seçmenlerimize ulaşıyoruz. Vatandaşlarımızın kafasında bir takım sorular var ve biz bu sorularla birebir muhatap olmak için whatsapp hattı kurduk. Ben başta olmak üzere seçimde görevli ekip arkadaşlarım halkımızın sorularını yanıtlayacağız.' diye konuştu.

- Derinkuyu'da Suriyeli sığınmacıların adres ve kimlik tespitleri yapıldı

Cumhuriyet ve Namık Kemal mahallelerinde ikamet eden Suriyeli sığınmacıların adres tespiti ve kimlik kontrolleri yapıldı.

Mahalle muhtarları ile polisin, yabancıların yaşadığı tespit edilen evlerde yaptığı kontrollerde sığınmacıların kayıtları tutuldu.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Murat Erciyas, AA muhabirine yaptığı açılamada, ilçede 35 hanede yaşayan yaklaşık 300 Suriyeli sığınmacının adres ve kimlik tespitlerinin yapılarak raporlandığını aktardı.

- KAPEM'de enstrüman eğitimleri

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen müzik aletlerinin kullanımına yönelik eğitimlere, gençlerin ilgisi devam ediyor.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde, bağlama, gitar, ney, ve keman kullanmak isteyenlerin bu yeteneklerini geliştirmeleri için 4 ay süreyle eğitim düzenleniyor.

Uzman kadro tarafından verilen eğitimler tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunuluyor.

Kaynak: AA