'Nefes Kredisi' Başvuruları Devam Ediyor

ATSO Başkanı Çetin: 'Krediyle, Antalyalı KOBİ'lere bugüne kadar 29 milyon 407 bin liralık bir 'nefes' verildi'.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından KOBİ'lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere aralık ayından itibaren hayata geçirilen düşük faizli 'nefes kredisi'nin başvuruları devam ediyor.

ATSO Başkanı Davut Çetin, zor günler geçiren Antalya KOBİ'leri için nefes kredisinin bir can suyu olduğunu ve bugüne kadar 600'e yakın KOBİ'ye destek verildiğini belirtti.

Nefes kredisinin Antalya'da çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını vurgulayan Çetin, 'Krediyle, Antalyalı KOBİ'lere bugüne kadar 29 milyon 407 bin liralık bir 'nefes' verildi. ATSO ve TOBB olarak düşük faizli finansman yaratılması için önemli miktarda kaynak kullandık. Oda bütçemizin imkanlarını zorladık. Şimdi de ek finansman sağlıyoruz. Amacımız Antalya'nın ekonomik anlamda yaşadığı bu zor günlerde KOBİ'lerimize destek olmak, dirençlerini artırmak ve Antalya ekonomisinde bir canlılık yaratmaktır.' açıklamasında bulundu.

Kredi başvurularının halen sürdüğünü ifade eden Başkan Davut Çetin, azami limiti 50 bin lira olan kredinin aylık brüt faiz oranının yüzde 0,825, yıllık yüzde 9,90 olarak belirlendiğini ve kredinin 12 ay vade üzerinden aylık eşit taksitler halinde kullandırılacağını bildirdi.
Kaynak: AA