Mersin'de 'Umut Işığı Korosu' Yararına Konser

İçel Polifonik Korolar Derneği tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında göçle kente gelen ve maddi durumları iyi olmayan her yaştan çocuk ve gençten oluşan 'Umut Işığı Korosu' yararına 'Öz Müziğimiz, Türkülerimiz' adıyla konser düzenlenecek.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Gelişim Programı çerçevesinde 1 Mart 2017 Çarşamba günü saat 20.00'de İçel Kültür Merkezi'nde, destek amaçlı düzenlenecek konserde, İçel Polifonik Korolar Derneği Türk Halk Müziği Orkestrası, Nevit Kodallı Yetişkinler Korosu'yla türküler seslendirecek.

İçel Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı, hiçbir çocuğun sosyal yaşamını kendisinin seçmediğini ve bu gerçekten yola çıkarak İçel'e göçle gelmiş çocuklara müzikle dokunacaklarını belirtti.

Maddi olanakları kısıtlı çocukların yaşamlarını zenginleştirmeyi ve okul başarılarını yükseltmeyi hedeflediklerini aktaran Yağcı, 'Bunu yaparken bu çocuklarımızın diğer sorunları üzerine de eğilerek, hayatlarında bir parça umut ışığı olmayı öngörmekteyiz. Bu doğrultuda 2000 yılında kurduğumuz Umut Işığı Korosu, binlerce çocuğumuzun hayatına dokunmuş, onların yaşamlarında anlamlı sayfalar açmayı başarmıştır.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA