İzmir'deki Terör Örgütü Operasyonu

HDP öncülüğünde düzenlenen gösteride terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 5'e çıktı İzinsiz gösteride açılan 'Katiam ve işkenceye hayır. Kuruköy yalnız değildir. HDP İzmir İl Örgütü' yazılı pankartın ise Nusaybin ilçesi Kuruköy'de etkisiz hale getirilen PKK mensubu Behzat kod adlı teröristin öldürülmesine tepki amacıyla açıldığı iddia edildi

İzmir'de, HDP öncülüğünde düzenlenen izinsiz gösteride terör örgütü PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 5'e yükseldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, HDP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde organize edilen gösteride, terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı iddiasıyla HDP'li 2 il yöneticisi daha gözaltına alındı.

Böylece, HDP İl Başkanı Mahfuz Güleryüz ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 5 oldu.

Güleryüz ve gözaltına alınan diğer HDP'li yöneticilerinin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın da sürdüğü bildirildi.

- HDP'li yöneticilerin evlerinde PKK/PYD kitapları

Gözaltına alınan HDP'li yöneticilerin evlerinden PYD/YPG'li teröristlerin fotoğraflarının bulunduğu dergi, terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı çok sayıda kitap ve yasak yayınlar ele geçirildi.

Öte yandan, HDP İl yöneticileri ve partililerin katıldığı izinsiz gösteride açılan 'Katiam ve işkenceye hayır. Kuruköy yalnız değildir. HDP İzmir İl Örgütü' yazılı pankartın ise Nusaybin ilçesine bağlı Kuruköy'de etkisiz hale getirilen PKK mensubu Behzat kod adlı teröristin öldürülmesine tepki amacıyla açıldığı iddia edildi.

Birçok saldırının emrini verdiği belirlenen teröristin, PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakın korumalığını yaptığı, en önemli ve güvendiği isimlerin başında yer aldığı tespit edilmişti.

Önceki gün, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Alsancak'ta gerçekleştirilen izinsiz gösteri sonrası HDP İl Başkanı Güleryüz ve partinin 2 il yöneticisi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA