İşitme Engelli Öğrenciler 'Gönül Sesi'ni Resme Yansıtıyor

Erzurum'da Palandöken Gençlik Merkezinin hayata geçirdiği 'Gönül Sesi' projesi kapsamında 5 aydır resim, ebru ve kara kalem eğitimi alan işitme engelli öğrenciler hünerlerini kağıda dökerek hayata bağlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden (GHSİM) yapılan yazılı açıklamada, GHSİM'e bağlı Palandöken Gençlik Merkezi ile Dedekorkut İşitme Engelliler Ortaokulu iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında yaklaşık 20 ortaokul öğrencisinin resim ve kara kalem eğitimi aldığı belirtildi.

Projeyle engelli gençlerin hayata bağlanmasının amaçlandığı anlatılan açıklamada, hem çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlanması hem de donanımlı ve başarılı olmalarının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu merkezde eğitim alan işitme engelli öğrencilere ve çocuklara gönüllülerce işaret dili eğitiminin yanı sıra buz pateni gibi birçok sportif ve sosyal aktivite dahil edilerek stres atmalarına olanak sağlandığı belirtildi.

Erzurum GHSİM Fuat Taşkesenligil de Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Gözütok, gençlik liderleri ve gönüllü gençlere bu anlamlı projeden dolayı teşekkür ederek, gençlerin başarılı çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Gözütok, çalışmaların süreceğini aktararak, 'Engelli gençlerimizin becerilerinin geliştirilmesi, öz güven kazanmaları ve sosyal hayata entegre olmaları amacıyla benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA