Halk Oyunları Ekibinden Bölge Şampiyonluğu Sözü

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada il şampiyonu olan Kumluca Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Antalya'da düzenlenen halk oyunları yarışmasında Kumluca'yı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekibi, şampiyon olarak mart ayı sonunda Denizli'de gerçekleştirilecek Halk Oyunları Bölge Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir ve bölge şampiyonasına katılmaya hak kazanan Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibi, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti.

Ziyarette Yusuf Tekdemir, halk oyunları ekibinin il şampiyonu olarak bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandığını söyledi.

Mart ayı sonunda Denizli’de gerçekleştirilecek şampiyonadan da dereceyle döneceklerine inandıklarını ifade eden Tekdemir, 'Halk oyunları ekibimizde 32 kişi bulunuyor. İl şampiyonasını başarıyla tamamladık. Denizli'deki bölge şampiyonasında gençler düzenlemeli dal kategorisinde yarışmaya katılacağız. İnşallah burada da şampiyon olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanırız.' dedi.

Başkan Çetinkaya da il yarışmalarında dereceye giren ekibi başarılarından dolayı kutladı. Elde edilen başarıların iki türlü kazancı olduğunu ifade eden Çetinkaya, bunlardan birincisinin yarışmada asıl görevi üstlenen yarışmacıların kazanması, ikincisinin ise başarılarla ilçenin adını duyurmaları olduğunu belirtti.

Başarılarla gurur duyduklarını kaydeden Çetinkaya, 'Her zaman hedefinizi yüksek tutun. Asla başaramayacağız hissine kapılmayın. İnanıyorum ki sizler bölge şampiyonasında da başarılı olacak ve Türkiye şampiyonasında Kumluca'yı en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Bu konuda sizlere güveniyoruz. Her zaman sizlerin destekçisi olacağız, siz sadece başarıya odaklanın.' dedi.

Kaynak: AA