Güneydoğu'daki Köy Korucuları Bombalı Saldırının Yaşandığı Viranşehir'de Toplandı

Güneydoğu’daki köy korucuları, bombalı araçla terör saldırısının yapıldığı Viranşehir’de gerçekleştirilen dayanışma toplantısında bir araya geldi.

Güneydoğu'daki Köy Korucuları Bombalı Saldırının Yaşandığı Viranşehir'de Toplandı
Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu referandum ve güvenlik konularının görüşüldüğü dayanışma toplantısını, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaptı. Toplantıya Konfederasyon Genel Başkanı Ziya Özen, konfederasyonun Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Adıyaman, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Siirt il temsilcileri, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gaziler Derneği Viranşehir İlçe Başkanı Lokman Beyaz, Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, AK Parti İl Başkan Vekili Abdurrahman Kırıkçı ve yönetim kurulu üyeleri ile Güneydoğu’daki çeşitli kentlerden korucular katıldı.

Referandum, iç ve dış tehditler gibi konuların yanı sıra korucuların bulundukları bölgelerde referandum sürecinde alabileceği güvenlik tedbirleri görüşülerek, değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Güvenlik Köy Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu, "2 gün önce Viranşehir ilçemize kalleşçe saldırıda bulunan PKK terör örgütünün saldırısını lanetliyor ve şehit düşen kardeşlerime Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bu yolda bizler canımızı gönüllü olarak ortaya koymuşuz. Bizler kimseden bir menfaat beklemeksizin, devletimiz için, bayrağımız için can vermeye her daim hazırız ve devletimizin emrindeyiz. Bizler gece gündüz demeden devletimizin menfaati uğruna gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. Sağ olsun devletimizin büyükleri de bizi unutmuyor ve desteklerini hiç bir zaman esirgemiyorlar. Tüm dava arkadaşlarımın yolu açık olsun" dedi.

Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen de, "Şanlıurfa’daki dava arkadaşlarım ile bir aradayız. Biz sizler için varız konfederasyon olarak PKK’nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını belirerek, PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizler vatan hainlerine karşı varız. 15 Temmuz sonrası içte ve dışta birçok saldırıyla karşı karşıya bulunuyoruz. Bu saldırılardan sonra Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti de, 16 Nisan tarihinde Anayasa değişikliğini halkımızın oylamasına sunacak. Biz de bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti ne zaman bize ihtiyaç duyarsa, ne zaman zor bir süreçte kalırsa, güvenlik korucuları ve şehit aileleri olarak hep devletimizin yanında olacağız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. ’Hayır’ cephesi ile aynı safta olmamıza imkan yoktur. Bu ‘hayır’ cephesine karşı ülkemizin birliği, geleceği için güvenlik korucuları camiası olarak sağduyudan yana olacağız. Ve ‘evet’ diyeceğiz. Burada Güvenlik köy korucuları 16 Nisan’da Anayasa değişikliği için yapılacak olan referanduma ’evet’ kararı aldığımızı herkes bilsin diyoruz ve Evet diyoruz" diye konuştu.

Genel Başkan Sözen’in sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

AK Parti İl Başkan Vekili Abdurrahman Kırıkçı ise "Korucularımızın evet demesi bizi çok sevindirmiştir. Bu nedenle burada çok heyecanlıyım. Ayrıca toplantıdaki katılımcılar nedeniyle heyecanımız ikiye katlandı. 16 nisanda büyük çoğunluğu ile evet çıkacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Program sonunda Mehmet Koyuncu tarafından Genel Başkan Ziya Sözen’e teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA