Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesinin Kuruluşunun 48. Yıl Dönümü

Cephenin Politbüro Üyesi Ebu Zarife: 'Filistin yönetiminin İsrail'i tanımasını geri çekmesi ve İsrail'le olan güvenlik koordinasyonunu durdurması gerekiyor'.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC), Filistin yönetimine İsrail'i tanımasını geri çekmesi ve İsrail'le olan güvenlik koordinasyonunu durdurması çağrısında bulundu.

FDHKC'nin kuruluşunun 48. yıl dönümü dolayısıyla Gazze Şeridi'nde yer alan Han Yunus kentinde düzenlenen etkinlikte konuşan cephenin Politbüro Üyesi Talal Ebu Zarife, Oslo anlaşmasının üzerinden yaklaşık çeyrek asır geçtiğini hatırlatarak, 'Bu anlaşma Filistinlilere felaketten başka bir şey getirmedi. Buna karşılık Yahudi yerleşim birimleri alanlarının genişletilmesi için siyasi bir perde oluşturdu.' dedi.

Ebu Zarife, Filistinli gruplar arasındaki anlaşmazlığı sona erdirmek, birlik ve beraberliği yeniden sağlamak için yurt içi ile dışındaki siyasi ve halk gruplarını uyandırmak gerektiğini anlattı.

'Filistin yönetiminin İsrail'i tanımasını geri çekmesi ve İsrail'le olan güvenlik koordinasyonunu durdurması gerekiyor.' ifadesini kullanan Ebu Zarife, Filistinlilerin direniş ve mücadelesinin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Ebu Zarife, İsrail'in Filistinlilere yönelik işlediği suçlara ilişkin Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurulması sürecinin etkinleştirilmesinin önemine de dikkati çekti.

Etkinlikte sanatsal aktiviteler sunularak ulusal marşlar söylendi.
Kaynak: AA