FETÖ'nün Darbe Girişimine İlişkin İddianame

Darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin, 7'si tutuklu 28 şüpheli asker hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 29'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesine ilişkin, 7'si tutuklu 28 şüpheli asker hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 29'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından yürütülen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Üssü ve Arıcılar Camisi'nin işgal edilmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 7'si tutuklu 28 asker 'şüpheli', 19 kişi 'müşteki' sıfatıyla yer aldı. Şüphelilerden 5'inin subay, birinin astsubay, ikisinin uzman çavuş ve diğerlerinin de er olarak görev yaptığı kaydedildi.

Şüpheli subay ve uzman çavuşların soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtilen iddianame, Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanarak İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, Lojistik Destek Merkezi ve Arıcılar Camisi'ni, 6. Motorlu Piyade Alayı'nda görev yapan subay, uzman çavuş ve erler ile bu unsurları komuta etmek için Kara Harp Akademilerinden görevlendirilen subayların işgal girişiminde bulunduğu belirtildi.

'Yurtta Sulh' isimli WhatsApp grubu ile ilgili darbecilerin konuşmaları da iddianamede yer aldı.

İddianamede tüm şüpheliler hakkında 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve ''cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 11,5 yıldan 29'ar yıla kadar hapis cezası istendi.
Kaynak: AA