'En Saygın' Bankacılık Ve Finans Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün en saygın ödülü olan 2017 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri sahiplerini buldu. Büyük ödüller VakıfBank, TSKB, YDA Şirketler Grubu ve Doğuş Holding'in oldu

2017 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye bankacılık ve finans sektörünün lider temsilcilerini bir araya getiren törende büyük ödüller VakıfBank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), YDA Şirketler Grubu ve Doğuş Holding'in oldu.

GFC Media Group açıklamasına göre, Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün en saygın ödülü olan 2017 Türkiye Bonds & Loans Ödülleri, GFC Media Group'un ev sahipliğinde bu yıl 3. kez verildi. Türkiye'nin en seçkin bankacılarını bir araya getiren ödül törenine sermaye piyasasının lideri olan bankalardan 210 yönetici, kurumsal müşterileriyle katıldı.

VakıfBank, 2016'nın nisan ayında gerçekleştirdiği 5 yıl vadeli 500 milyon avro cinsi ilk İpotek Teminatı Menkul Kıymet İhracı (Covered Bond) ile hem Uluslararası Tahvil hem de Senenin Finansman Anlaşmasını Gerçekleştiren Finans Kurumu kategorilerinde büyük ödülün sahibi oldu. TSKB, Türkiye'den bir finans kurumu tarafından ilk kez gerçekleştirilen, 300 milyon dolar değerindeki Yeşil/Sürdürülebilir Tahvil İhracı ile Yapısal Finans kategorisinde ödül aldı.

Gecede YDA Şirketler Grubu iki ayrı ödülün sahibi oldu. İlk tahvil ihracı olan 250 milyon TL tutarındaki çift dilimli tahvili ile Yerel Tahvil İhracı kategorisinde ödül alan YDA Şirketler Grubu ayrıca, Konya Hastanesi'nin finansmanı ile Yılın Proje Finansmanı Anlaşması ödülüne layık görüldü.

İstanbul Yani Havalimanı inşasını üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ, projeye verdiği finansman kredisi ile Ulaşım Finansmanı kategorisinde büyük ödülü aldı. İstanbul'un yeni cazibe merkezi olacak Galataport projesine verdiği 1 milyar 20 milyon avro tutarındaki proje finansman kredisi ile Doğuş Holding, Altyapı Finansmanı Anlaşması kategorisinde ödül aldı.

IC İçtaş Enerji, Kadıncık 1-2 HES ile Türkiye'nin en büyük proje finansmanı kredilerinden birisi olan 720 milyon dolar tutarındaki çok dilimli kredisi ile Yılın Ulusal Kaynaklar Finans Anlaşması ödülüne layık görülürken, Crescent Capital, 95 milyon dolar tutarındaki çok dilimli geleneksel ve murabaha anlaşmasıyla Yılın M&A/Satin Alma Finansman Anlaşması ödülünü kazandı.

Törende bir konuşma yapan GFC Genel Müdürü Alex Johnson, '2016 yılı belirsizlikle anılacak olsa da sektörde çok büyük başarılar da elde edildi. Bu ödüller bir yandan Türkiye bankacılık sektörünün gayretlerini ortaya koyarken bir yandan da üstün başarının da gün yüzüne çıkmasına imkan vermektedir' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA