Elazığ'daki Cinayet

Kayınpederini öldüren ve 3 kişiyi yaralayan zanlı 16 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Elazığ'da boşanma davası açan eşinin babasını av tüfeğiyle öldürüp, 3 kişiyi de yaralayan zanlıya 16 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Selçuk Baysak, kardeşi tutuksuz sanık Uğur Baysak, maktul yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Savcı mütalaasında Selçuk Baysak'a, kayınbabası Fethi Aktaş'ın öldürülmesi yönünden 'kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis, Şemsettin Ayyıldız, Tahir Dağdelen ve Murat Aktaş'ın yaralaması yönünden de 'kasten yaralamak' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Selçuk Baysak, olay sırasında kendisine çekiç fırlatıldığını ifade ederek, 'O esnada kendimi koruma amaçlı hamle yaptığımda elimde bulunan tüfek ateş aldı. Kimseyi kasten öldürmedim ve yaralamadım.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Baysak'a, kayınpederi Fethi Aktaş'ı 'kasten öldürmek' suçundan 15 yıl, Şemsettin Ayyıldız, Tahir Dağdelen ve Murat Aktaş'ı 'kasten yaralamak' suçundan ise 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Uğur Baysak'ın ise delil yetersizliğinden beraatine karar verildi.

- Olay

Eşi Selçuk Baysak ile geçim sıkıntısı yaşan S.B, boşanma davası açtıktan sonra babasının evinde yaşamaya başlamıştı. 31 Ekim 2015'te Selçuk Baysak, kardeşi Uğur Baysak ile kayınpederi Fethi Aktaş'ın Sanayi Mahallesi Kapçık Sokak'taki evine gitmiş, çıkan kavgada, sanığın av tüfeği ile ateş etmesi sonucu Aktaş ile olay yerinde bulunan Murat Aktaş, Tahir Dağdelen ve Şemsettin Ayyıldız yaralanmıştı. Aktaş, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirmişti.

Kaçan Selçuk ve kardeşi Uğur Baysak, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanmıştı.

Kaynak: AA