BENGİ Kapsamında Okulları Ziyaret Ediyorlar

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, BENGİ projesi dâhilinde okullarda öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

BENGİ Kapsamında Okulları Ziyaret Ediyorlar
Bu kez Ersoy ve Söbüoğlu, Muzaffer Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileriyle ve öğretmenleriyle sohbet ederek öğrencilerin sorularına cevap verdiler. İlçe Belediye Başkanının birlik beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasının devamında herkesin yaptığı işi en iyi şekilde yapmasının önemine değindi. Havran Belediye Başkanı Ersoy, “Tamamlanan yeni okul binasıyla çok iyi fiziki imkânlara kavuştunuz. Bu imkanlar dâhilinde iyi bir eğitim alarak, en verimli çağlarınız olan bu yaşlarda, belirlediğiniz hedeflere yönelik çok çalışmanızı bekliyoruz.“ dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu ise öğrencileri ellerindeki imkanları iyi değerlendirmelerini, kitap okumayı severek alışkanlık haline getirmelerini, kendilerini iyi yetiştirerek çevresine duyarlı ailelerine, vatanına milletine faydalı olan iyi birer insan olmalarını isteyerek onlara bu anlamda güvendiğini söyledi.



Öğrencilere Ord. Prof.Dr. Ali Fuad Başgil’ in Gençlerle Başbaşa isimli kitabını da hediye eden İlçe Belediye Başkanı Ersoy, Havran Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları da öğrencilerle paylaştı. Okul bahçesi ve çevre düzenlenmesinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ve Havran Belediyesinin desteği ile yapılacağı müjdesini verdi. Yeni oluşturulan kütüphanede, "Balıkesirden Almanya ve Çek Cumhuriyetine Staj Hareketliliği" adlı Erasmus Projesi dâhilinde iki haftalığına yurt dışına çıkacak öğrencilerle bir araya gelme fırsatı da bulan Havran Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü herkese nasip olmayan yurt dışında eğitim alma fırsatını da iyi değerlendirmelerini istedi.

Öğrencilerle yapılan sohbetin ardından öğretmenlerle de bir araya gelen Havran Belediye Başkanı Ersoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, idarecilerle yapılan görüşme sonrası başarı dilek ve temennileriyle okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA