'Ben Yapmadım Babam Yaptı'

Bursa ve Ankara'da düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan zanlının polis oğlu, uyuşturucuyu taşırken yanında bulunduğu babasını yapmaması konusunda uyardığını savundu Uyuşturucu satıcısının polis oğlu A.S.A: 'Ben yapmadım. Sadece babam uyuşturucu maddenin kuryeliğini yaparken, yanında gitmişliğim vardır. Babamı da uyardım'

Bursa ve Ankara'da düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan zanlının polis oğlu, uyuşturucu ticareti yaptığını bildiği babasını uyardığını savundu.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Şubat'ta Bursa ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan H.İ. (21), S.O. (25), M.D. (21), H.Y. (20), M.Y. (25), S.U. (25), A.T. (30), O.D. (34), B.Ç. (28), N.A. (23) K.B. (30), A.S.A. (22) ve D.A. (51) 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçlarından tutuklandı.

Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliğindeki ifadelerinde birbirlerini suçlayan uyuşturucu şebekesi üyelerinden D.A'nın oğlu A.S.A'nın Ankara'da polis memuru olduğu ortaya çıktı.

Tutuklananlar arasında bulunan A.S.A. çıkarıldığı mahkemede verdiği ifadesinde, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Uyuşturucu madde ticareti yapmadığını ancak babasının bu işin içinde olduğunu bildiğini anlatan A.S.A. savunmasında, 'Ben yapmadım. Sadece babam uyuşturucu maddenin kuryeliğini yaparken, yanında gitmişliğim vardır. Babamı da uyardım. Burada kuryelikten kastettiğim babamla birlikte gitmiş olmamdır. Bunun dışında şahsen uyuşturucu madde taşımış değilim. Ben babamdan duyduğum kadarıyla M.D, S.Y, H.E, K.Y, O.D ve K.B, uyuşturucu madde ticareti ile uğraşmaktadır, üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.' dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen D.A. da sadece kuryelik yaptığını belirterek, 'Uyuşturucu madde ticaretini kabul etmem, sadece kuryelik yaptım. Ailemin bütünlüğünü korumak amacı ile ben bu işe girdim, ancak benim ticaret kastım yoktur.' şeklinde savunma yaptı.

- Olay

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, D.A, A.S.A. ile K.B'nin uyuşturucu metamfetamin maddelerini, kiralık otomobille İstanbul'a getirdikleri, H.İ. (21), S.O. (25), M.D. (21), H.Y. (20), M.Y. (25), S.U. (25), A.T. (30), O.D. (34), B.Ç. (28), N.A'nın (23) ise bu maddelerin Bursa'ya getirilmesinde rol aldıklarını tespit etmiş ve operasyon başlatmıştı.

Güvenlik güçleri tarafından 10 Şubat'ta düzenlenen operasyonla yakalanan 13 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, Ankara ve Bursa'da yapılan operasyonlarda şüphelilerin otomobilleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda uyuşturucu madde, tabanca ve fişekler ele geçirilmişti.
Kaynak: AA