Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Yurdakul Açıklaması

'Bir ülkede sıkıntı, dert varsa bunu ilk dile getirecek, üniversiteler ve işçi sınıfıdır'.

SİNOP – Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, 'Bir ülkede sıkıntı, dert varsa bunu ilk dile getirecek üniversiteler ve işçi sınıfıdır.' dedi.

Yurdakul, Sinop Belediyesi ile sendikaları arasında bir restoranda düzenlenen toplum iş sözleşmesi töreninde yaptığı konuşmada, sözleşmenin her iki taraf için de hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ülkede bir sorun varsa bu sorunun işçiler tarafından gündeme taşınması gerektiğini ifade eden Yurdakul, Türkiye'de sendika ve üniversitelerin var olan sorunlara karşı sessiz kaldığını savundu.

Özgür ve hukuk devletinin en fazla işçi sınıfına lazım olduğunu anlatan Yurdakul, şöyle konuştu:

'Bir ülkede sıkıntı, dert varsa bunu ilk dile getirecek üniversiteler ve işçi sınıfıdır. Maalesef ülkemizde sorunlar çok boyutlu. Ancak ne üniversitelerden ses çıkıyor ne de işçi sınıfından ses çıkıyor. Bunlar bilinçli yapılıyor. Eğer güçlü işçi sınıfı ve güçlü üniversiteler olsa ülkemizde evrensel ölçülerde çalışma, gelir dağılımı ve hukuk olur. Bunların olmaması için işçi sınıfını etkisiz hale getirdiler. Biz bunun karşılığı ve bedeli ne ise vatanımız için çocuklarımız için mücadele etmek durumundayız. 16 Nisan ülkemizin geleceği, çocuklarımızın, torunlarımızın hayatı için çok önemli.'

Yurdakul, halk oylaması sürecinde hükümet tarafından çok sayıda vaat verildiğini öne sürerek 'ancak bunların 16 Nisan'dan sonra hayata geçirileceğine inanmıyorum.' dedi.

Törene, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Belediye Başkanı Baki Ergül, işçiler ve diğer ilgililer katıldı.
Kaynak: AA