Balıkları İçin 'Oda' Tahsis Etti

İzmir'de, geçirdiği trafik kazası sonrası bir bacağını kaybeden demir ustası Mehmet Ulaş, yaşama sevincini evinde beslediği balıklarla yakaladı Eski camlardan akvaryum yapmaya başlayan Ulaş, evinin bir odasını da balıklarına ayırdı Ulaş: 'Buraya gelince dünyayla bağım kopuyor hatta engelli olduğumu bile unutuyorum'.

YUSUF ŞAHBAZ - İzmir'de, geçirdiği trafik kazası sonrası bir bacağını kaybeden demir ustası Mehmet Ulaş, yaşama sevincini evinin bir odasında beslediği balıklarla yakaladı.

Evinin bir odasını beslediği 200 balık için ayıran ve topladığı eski camlarla balıklarına yeni akvaryumlar yapan Ulaş'ın en büyüğü 1,75 metre uzunluğunda, 1,50 metre genişliğinde 7 akvaryumu bulunuyor.

İzmir'in Bornova ilçesinde, tek katlı müstakil evinde eşi ve iki çocuğuyla yaşayan 47 yaşındaki Ulaş'ın hayatı, 2008'de geçirdiği trafik kazasıyla değişti. Kazadan sonra 8 ameliyat geçiren Ulaş'ın sağ bacağı, 2013 yılında kesildi.

Ulaş, kazadan sonra engeli nedeniyle emekli oldu. Hastane masrafları için yaptığı teknesini satan, bankadan kredi çeken Ulaş, maddi sıkıntılar nedeniyle ek iş yapmak zorunda kaldı. Demir ustası, yaptığı el işi tepsileri satarak ek gelir sağlıyor.

- Balıkları zor gün dostu oldu

Ulaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazadan sonra zor günler geçirdiğini, ailesinin desteğini hep yanında hissettiğini anlattı.

'Onlar bana yaşamak zorunda olduğumu, hayata tutunmam gerektiğini öğretti.' diyen Ulaş, bu sırada ruhsal rahatlama için evine büyük bir akvaryum aldığını, balık beslemeye başladığını söyledi.

Ulaş, gününün 3 saatini balıklara ayırdığını belirterek, evinin terasındaki bir odayı balıklar için ayırdığını kaydetti.

Daha önce muhabbet kuşu besleyen ayrıca güvercinleri de olan Ulaş, 'Buraya gelince dünyayla bağım kopuyor hatta engelli olduğumu bile unutuyorum. Balıklarla ilgilenmeye başladıktan sonra camcılardan aldığım eski camlarla akvaryum yapmaya başladım.' dedi.

Ulaş, balıklar yavruladığında çocuk gibi sevindiğini belirterek, bu anlarda eşini ve çocuklarını akvaryumun başına çağırdığını söyledi.

- Ailece balıkları izliyorlar

Mehmet Ulaş'ın eşi Hülya Ulaş da kocasının hastanede yattığı sürede çok zor günler geçirdiklerini aktardı.

Eşinin balıklara olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulaş, bazen eşiyle beraber balıkların karşısına geçip kahve içtiklerini anlattı.

Ulaş, eşinin balıklarla mutlu olduğunu, kendisinin de onu mutlu görünce aynı mutluluğu yaşadığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA