Balıkesir'de Tarım Fuarı Açıldı

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek Balıkesir Tarım Fuarı, Balıkesir'in Kepsut ilçesinde açıldı.

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek olan Balıkesir Tarım Fuarı, Kepsut ilçesinde açıldı.

Kepsut Fuar Alanı'ndaki açılış töreninde konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir’in tarım ve hayvancılığa olan katkısının devam edeceğini söyledi.

Tarımla ilgili tüm kuruluşların Balıkesir çiftçisinin emrinde olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

'Balıkesir Valiliği önünüze çıkacak her türlü engel veya yardım almak istediğiniz her türlü teknik konuda kurum ve kuruluşların başı olarak sizlerin emrindedir. Bu tür fuarlarla sektördeki gelişimizi daha hızlı yapıp, dünyaya daha çabuk entegre olacağız ve dünya piyasasında yerimiz ve standardımız en üst sırada olacak. Özellikle süt ve et üretiminde standardımız çok yüksek. Herkes bizi örnek gösteriyor. Bu bir gerçek.'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ise Balıkesir'in tarımın başkenti olduğunu belirtti.

Devletin çiftçilerin ve hayvancıların yanında olduğunu anlatan Uğur, şunları söyledi:

'Balıkesir tarımsal desteklerde bilhassa süt ve hayvancılıkta en fazla desteği alan il. Bu fuarlar çok önemli. İşte 400 katılımcı 150 bin ziyaretçi Balıkesir’in tarımın başkenti olduğunu gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa destek vermeye devam ediyoruz. Ayvalık’taki afet nedeniyle 130 ton silajlık mısırımızı çiftçimize dağıttık. Çiftçi eğitim merkezi kuruyoruz Burhaniye’de. Örnek çiftçilik yapalım ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeyi çiftçimize gösterelim ve öğretelim istiyoruz.'

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan'da 'Görüldüğü gibi bu milletin kendine güveni olduğunda neler yapabileceğini şu organizasyon göstermektedir. Bu millet yıllarca korkular üzerinden yönetilmeye çalışıldı. Böyle dönemlerde millet kendine olan özgüvenini kaybetti, bir şey üretemez oldu. Daha doğrusu millet fakirleşti büyük sıkıntılar çekti. Bu milletin kendisine güvendiği dönemlerde bu millet yollar, hızlı trenler hava alanları yaptı. Milletin kendine güveni olduğunda neler yapabileceğini 15 yılda tüm dünyaya gösterdi' dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

400 firma standının yer aldığı fuar 26 Şubat tarihine kadar açık kalacağı ve yaklaşık 150 bin ziyaretçinin gelmesinin beklendiği öğrenildi.
Kaynak: AA