Bakan Fikri Işık: El Bab'ın tamamına yakını kontrol altında

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu, Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'ın merkezini ele geçirdi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "El Bab'ın tamamına yakını kontrol altına alındı" dedi.

Bakan Fikri Işık: El Bab'ın tamamına yakını kontrol altında
Bakan Fikri Işık: El Bab'ın tamamına yakını kontrol altında
El Bab'ı terk eden DAEŞ'lilerin, güneye çekildiği yönünde bilgiler geliyor. TSK ve ÖSO, 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nda Azez-Cerablus hattını terör örgütlerinden temizledikten sonra, geçen aralık ayı başında Bab'a yöneldi.

TSK ve ÖSO teröristlerin direnişini kırmak için önce Bab'ın çevresini kuşatarak merkeze ilerlemeyi seçti. Böylelikle sivil kayıpların önüne geçilmesi amaçlandı. Fırat Kalkanı Harekatı'nda şimdiye kadar bin 900 kilometrekareden fazla alan terör örgütlerinden arındırıldı.

IŞIK: EL BAB'IN TAMAMINA YAKINI KONTROL ALTINDA

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, El Bab'ın tamamına yakını kontrol altına alındığını söyledi.

Işık, şöyle konuştu: 'El Bab'a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab'ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor. Arama tarama faaliyetleri bittiğinde El Bab tamamen DEAŞ unsurlarından temizlenmiştir diyeceğiz. Artık fazla bir zamana ihtiyaç kalmadı. Bugün itibarıyla şehir merkezine de tamamen girildi ve arama tarama faaliyetleri başlamış oldu.'

Rakka'da öngörülen operasyonun doğru unsurlarla yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Işık, “Rakka'nın ve diğer bölgelerin bir başka terör örgütü kullanarak DEAŞ'ten temizlenmesi değil, o bölge insanlarından oluşan, bölgedeki demografik yapıyı değiştirmeyecek unsurlarla operasyon yapılmasıdır' diye konuştu.

Işık, YPG-PYD olmazsa Rakka operasyonuna destek vereceklerini dile getirdi.

Bakan Fikri Işık: El Bab'ın tamamına yakını kontrol altındaEl Bab'dan ilk görüntüler