Avusturya Sağlık Bakanı Kansere Yenik Düştü

Avusturya Sağlık Bakanı Sabine Oberhauser, 2015 yılında yakalandığı mide kanserine yenik düşerek 53 yaşında hayatını kaybetti.

Oberhauser, geçen hafta basına yaptığı açıklamada, kritik bir süreçten geçtiğini, karın zarı enfeksiyonu nedeni ile uzun bir süre hastanede kalacağını, bu nedenle kendisinin Çalışma ve Sosyal Bakanı Alois Stöger tarafından temsil edileceğini belirtmişti.

Mide kanserine yakalandığını 2015 yılında basına yaptığı açıklama ile duyuran Oberhauser, 'Yol çok uzun binlerce kadının maruz kaldığı gibi, ama sonuca ulaşılabilir. Düşmanı tespit ettik, şimdi savaş başladı' ifadelerini kullanmıştı.

Oberhauser'in ölüm haberi üzerine çalışma arkadaşları başta olmak üzere, birçok siyasetçi başsağlığı mesajları yayınladı.

Avusturya Başbakanı Christian Kern de yaptığı yazılı açıklamada, 'Aldığım bu haber beni derinden sarstı. bütün kalbi duygu ve düşüncelerim bu zor süreçte, eşi,cocukları ve ailesi ile birlikte olacak.' ifadelerine yer verdi.

Oberhauser, Avusturya genelinde kapsamlı sigara yasağı getirmek için yaptığı çalışmalarıyla biliniyordu.

Evli ve iki kız annesi olan Oberhauser, Eylül 2014 yılında Sağlık Bakanı olarak atanmış, ülkede Başbakan değişmesine rağmen görevine devam etmişti.

Araştırmalara göre dünya genelinde her yıl kanserden 8 milyon insan ölüyor.

Kaynak: AA