Avrupa Stili Yerine, Medikal Cilt Bakımı Modası

Estetisyen Demet Akpak, klasik Avrupa stili cilt bakımlarının yerini, cihazlar yardımıyla yapılan medikal cilt bakımının aldığını söyledi.

Avrupa Stili Yerine, Medikal Cilt Bakımı Modası
İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Özel Heraderma Polikliği’nde görevli Estetisyen Demet Akpak, cilt bakımları hakkında bilgi verdi. Parmakla sıkıştırma, komedon ve vakum çubukları ile gerçekleştirilen klasik ’Avrupa Stili’ cilt bakımlarının yerini cihazlar yardımı ile gerçekleştirilen ’Medikal Cilt Bakımı’nın aldığına dikkat çeken Akpak, "Yeni nesil cilt bakımları medikal ürünler ve medikal cihaz desteğiyle yapılıyor. Klasik yöntem cilt bakımda ise cilt bakımda buharlı sıkma işlemiyle gözenek temizliği gerçekleştirilir" dedi.



"İz kalmıyor"

Bu işlemleri Medikal Cilt Bakımında cihazın aparatları kullanılarak yapılan işlemlerin cildi sıkmadan, travma etkisi oluşturmadan yürütüldüğünü ifade eden Akpak, "Klasik yöntemde parmak kenarları, vakum çubuklarıyla işlemler sürdürülür; ancak bu yöntemde ciltte hasar bırakma riski bulunmaktaydı. Medikal cilt bakımında iz kalmaz. Öte yandan cihaz kullanıldığında ürünlerin cilt altına geçişi kolay ve etkili olur. Türkiye’de medikal cilt bakımı son bir yıldır, İzmir’de ise bu yıl başından beri aktif kullanılıyor" diye konuştu.



"Kan dolaşımı hızlanıyor"

Cihazın çalışma sistemi hakkında bilgi veren Akpak, şunları söyledi:

"Uygulamaya, cihazın radyofrekans başlığı kullanılarak başlanıyor. Tripolar etkisi ile cilt altı 41 dereceye kadar ısıtılıyor. Böylelikle cildi sıkılaştırabiliyoruz. Radyofrekans, kolajen üretimini ve elastin lifleri tetikliyor. İkinci aşamada cildi oksijenlendirerek cilt yüzeyini mekanik peeling ile arındırma işlemi yapıyoruz. Üçüncü aşamada enjeksiyonsuz mezoterapi ile cildin ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin deri altına ultrason dalgalarıyla geçişini sağlıyoruz. Son olarak cildi cihaz yardımıyla masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırıyoruz. Cilt ölü tabakadan arınmış, oksijenlenmiş, sağlıklı, sıkı ve ışıltılı oluyor."
Kaynak: İHA