Antalya Müftüsü Artan Açıklaması

'15 Temmuz'da, Türkiye'de ilk selayı Antalya'dan verdik. O gece Antalya'nın Korkuteli ilçesinde saat 23.30 civarında ilk, ardından Valilikten izin alarak bütün ilçelerimizde sela okuduk' 'Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan araştırmaya göre, 15 Temmuz'da insanların meydana çıkmasında Cumhurbaşkanımızın demokrasi adına herkesi sokağa daveti birinci, camilerden verilen selalar ise ikinci önemli etken olarak belirlendi'

Antalya Müftüsü Osman Artan, '15 Temmuz'da, Türkiye'de ilk selayı Antalya'dan verdik. O gece Antalya'nın Korkuteli ilçesinde saat 23.30 civarında ilk, ardından Valilikten izin alarak bütün ilçelerimizde sela okuduk.' dedi.

Müftü Artan, Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Murat Eğilmez'in takdim ettiği, AA tarafından hazırlanan 2016 yıllığını incelerken, 15 Temmuz gecesi için ayrılan özel bölüm dikkatini çekti.

Artan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı durmak için Antalya ve ilçelerinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

15 Temmuz'da, Türkiye'de ilk selayı Antalya'dan verdiklerini belirten Artan, 'O gece Antalya'nın Korkuteli ilçesinde saat 23.30 civarında ilk, ardından Valilikten izin alarak bütün ilçelerimizde sela okuduk. Diyanet İşleri Başkanlığından bütün camilerde sela verilmesi yönündeki mesaj ise saat 02.00 civarında geldi.' dedi.

Artan, Müftülük olarak kendilerinin Antalya'da sela vermeyi daha önce başlatarak, vatandaşın heyecanına ortak olduklarını vurguladı.

O gece Korkuteli ilçesinde meydanda toplanan vatandaşlara karşı bir de konuşma yaptığını belirten Artan, 'Bizi masanın üzerine çıkardılar, 'Hocam bir konuşun, vatandaş çok duygulu, heyecanlı' dediler. Kalktım, vatandaşa konuşma yaptım. Arkasından 'Sela versek ne olur' dediler. O gece televizyonlardan da çağrı yapılıyordu.' diye konuştu.

- 'Köylerde selayı duyan, traktörlerle meydana geldi'

Sela verilmesi için öneri sunulduğunu ifade eden Artan, şunları kaydetti:

'Düşündüm bize hiçbir yerden emir yok ama ortalıkta da kritik bir durum var, heyecanlı bir durum söz konusu. Ülkemizin nazik durumu söz konusu. Arkadaşlara 'Hemen gidin selanızı verin' dedim. Selayı verdiler, arkasından Sayın Valimizi aradım. 'Böyle bir iş yapıyoruz ama izin veriyor musunuz' diye sordum, 5-10 dakikadan sonra özel kalemden bilgi verdiler, 'Sela verebilirsiniz' diye. Sonra bütün ilçelere yaydık, WhatsApp grubundan duyurduk ve etkili oldu.'

Artan, 15 Temmuz gecesi ilk selayı Korkuteli ilçesinde başlattıklarını ve ardından bütün ilçelere yaydıklarını ifade etti. Artan, 'Korkuteli'nde o gece köylerde selayı duyan vatandaşlar traktörle meydana geldi. Traktörde bir amcaya sordum 'Ne işin var' dedim, 'Sela verildiğine göre önemli bir şey var, geldim' dedi.' ifadesini kullandı.

- 'Selalar, çok etkili oldu'

15 Temmuz gecesi darbeye, camilerin minarelerinden yükselen selalarla karşı durduklarının altını çizen Artan, şöyle devam etti:

'Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan araştırmaya göre, 15 Temmuz'da insanların meydanlara çıkmasında Cumhurbaşkanımızın demokrasi adına herkesi sokağa daveti birinci, camilerden verilen selalar ise ikinci önemli etken olarak belirlendi. Selalar çok etkili oldu. 15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili biz de bir çalışma yapacağız, toparlamamız gerekiyor.'
Kaynak: AA