ADOB 'La Boheme' Operasını Sahneleyecek

Ankara Devlet Opera ve Balesi, ünlü İtalyan besteci Puccini'nin 'La Boheme' operasını sezonun son temsili olarak 25 Şubat'ta sanatseverlerle buluşturacak.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), ünlü İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin 'La Boheme' operasını sezonun son temsili olarak sanatseverlerle buluşturacak.

ADOB'dan yapılan açıklamaya göre, Henri Murger'in 'Bohem Hayatından Sahneler' adlı romanından uyarlanan eseri, 25 Şubat Cumartesi saat 20.00'de Opera Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Sezonun son temsili olarak sahnelenecek eserde, nakışçı Mimi ile şair Rodolfo adındaki genç aşıkların mutluluğu, hastalık ve yoksullukla çıkmaza giren öyküleri anlatılıyor.

Puccini'nin dramatik dehasını doğal ve içtenlikle ortaya koyan yapıtı, halen popülerliğini koruması ve doğallığının yanı sıra konu ile müzik arasındaki bütünlüğüyle dikkati çekiyor.

- Orkestra şefliğini Cedrone yapacak

İki perdede sahnelenecek eserin rejisörlüğünü Aylin Bozok, orkestra şefliğini Alessandro Cedrone, koro şefliğini Mikhail Iskrov yapacak. Eserde dekorlar Talat Ayhan, kostümler ise Gazal Erten tarafından hazırlandı.

Başlıca rollerde ise Aykut Çınar, Murat Karahan, Şenol Talınlı, Tuğba Dekak, Funda Saltaş, Esin Talınlı, Feryal Türkoğlu, Çetin Kıranbay, Eralp Kıyıcı, Serkan Kocadere, Özgür Savaş Gençtürk, Mithat Karakelle ve Can Kocaay yer alıyor.

İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin 'La Boheme' operasının biletleri, Opera binası ana gişeden temin edilebilecek.

Kaynak: AA