Yenimahalle'de Gecekondu Kalmayacak

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar:'Yenimahalle'de çok büyük bir gecekondu sorunu yoktu, 8 yıldır yürüttüğümüz çalışmalarla neredeyse bitirme noktasına geldik'.

KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 'Yenimahalle'de çok büyük bir gecekondu sorunu yoktu, 8 yıldır yürüttüğümüz çalışmalarla neredeyse bitirme noktasına geldik.' dedi.

Yaşar AA muhabirine Yamaçevler'de başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda gecekondular ile ağaçların tespit edilerek kayıt altına alındığını kaydeden Yaşar, çalışmaların tamamlanmasının ardından Yahyalar, Çiğdemtepe ve Avcılar Mahallesi sınırları içerisinde kalan bölgede görüntü kirliliğinin son bulacağını belirtti.

Yaşar, yaklaşık 66 hektarlık alanda, 5 bin 200 kişinin yaşamını sürdürdüğü bin 300 gecekondunun etap etap yıkımın yapıldığına vurgu yaparak, bölgede daha modern binaların inşa edileceğine dikkati çekti.

-'Amaç çağdaş yaşam alanları'

Ayrıca Macunköy 3’üncü etaptaki kentsel dönüşüm için de yaklaşık 10 hektarlık alanda çalışmalara yakın zamanda başlayacaklarına işaret eden Yaşar, '130 gecekonduyu yıkarak yerine modern konutlar inşa edeceğiz.' diye konuştu.

Yaşar, şunları aktardı:

'Biz kentsel dönüşümü yıllarca o mahallelerde yaşamış, sıkıntısını çekmiş vatandaşlarımızı başka bir bölgeye nakletmek yerine orada ev sahibi olmalarını sağlamak şeklinde yapıyoruz. Kimseyi mağdur etmeden haklarını teslim ederek çağdaş yaşam alanlarına kavuşmalarını hedefliyoruz. Yenimahalle'de çok büyük bir gecekondu sorunu yoktu. 8 yıldır yürüttüğümüz çalışmalarla neredeyse bitirme noktasına geldik. Pamuklar Mahallesi ikinci etap ve Yamaçevler'deki kentsel dönüşüm çalışmalarımızı da tamamladığımızda bölgemizde gecekondu sorunu tarihe karışmış olacak.'

Kaynak: AA