Vezneciler Şehidinin Emaneti Dünyaya Gözlerini Açtı

İstanbul Vezneciler'de geçen yıl 7 Haziran'da şehit olan polis memuru Kadir Cihan Karagözlü'nün eşi Gülçin Karagözlü, bir erkek bebek dünyaya getirdi Bilal Cihan adı verilen bebeğinin ilk ziyaretçisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya oldu Bakan Kaya: 'Dünyaya gelen her can bizim için bir umut. İnşallah vatanımıza çok güzel hizmetler yapacak Bilal Cihan, bundan da eminiz. Biz de her zaman şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz' Şehidin eşi Karagözlü: 'Eşimin şehadetinden 20 gün sonra öğrendik hamile olduğumu. Haberi yoktu. Babasının adını taşıyacak. İnşallah vatana, millete hayırlı bir evlat olur o da' Şehidin babası Karagözlü: 'Oğlum öğrenemedi baba olacağını. Artık onun bıraktığı yerden biz devam edeceğiz inşallah. Dünürümle beraber bunu üstlendik'

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polis memuru Kadir Cihan Karagözlü'nün bebeği dünyaya gözlerini açtı. Bilal Cihan adı verilen bebeğin ilk ziyaretçisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya oldu.

Vezneciler'de 7 Haziran 2016'da gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polis memuru Karagözlü'nün eşi Gülçin Karagözlü, Liv Hospital'da bir erkek bebek dünyaya getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Bilal Cihan ismi verilen bebeği ve anneyi, doğumun hemen ardından hastanede ziyaret etti. Ziyarette duygu dolu anlar yaşandı.

Bilal Cihan bebeği bir süre kucağına alarak seven ve anne Karagözlü ile sohbet eden Kaya, 'Ömrü, bahtı açık olsun inşallah. Her zaman yanınızdayız, siz bize şehidimizin emanetisiniz. Cep telefonum da var sizde. Ne zaman, neye ihtiyacınız olursa yanınızdayız.' ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehit polis memurunun, vatanın güvenliğini sağlamak için bedenini siper ettiğini vurgulayarak şehidin eşi Gülçin Karagözlü ile gebelik döneminde de görüştüklerini aktardı.

Kaya, 'Bilal Cihan ismini verdikleri sağlıklı, güzel bir erkek evladı oldu. Allah sağlıklı, vatana, millete hayırlı evlat eylesin dedik. Dünyaya gelen her can bizim için bir umut. İnşallah vatanımıza çok güzel hizmetler yapacak Bilal Cihan, bundan da eminiz. Biz de her zaman Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onlar bize şehidimizin emaneti. Her zaman yanlarında olacağız. Bugün bu mutlu günlerinde de yanlarında olmak bize huzur ve mutluluk verdi. Allah hayırlı uğurlu eylesin.' şeklinde konuştu.

Kaya, ziyarette Bilal Cihan bebeğe bir de altın taktı.

- Hamileliğini, eşi şehit olduktan sonra öğrendi

Anne Gülçin Karagözlü de eşinin şehadetinden 20 gün sonra hamile olduğunu öğrendiğini belirterek, 'Haberi yoktu. Babasının adını taşıyacak. İnşallah vatana, millete hayırlı bir evlat olur o da.' dedi.

Evlat acısı henüz tazeyken torun sahibi olmanın buruk sevincini yaşayan Şehit Karagözlü'nün annesi Mükerrem Karagözlü de, 'Vezneciler'de bombalı bir saldırıda kaybettim oğlumu. Şimdi Ankara'ya geldim. Torunum oldu. Buruk sevinç yaşıyorum. İçimdeki sevinç, hüzün hepsi karıştı birbirine. Bu anlatabilecek bir şey değil.' ifadelerini kullandı.

- 'Bir ölür, bin diriliriz'

Şehit Karagözlü'nün babası Zeki Karagözlü de duygularını 'Oğlum şehit olduktan sonra öğrendik gelinimizin hamile olduğunu. Oğlum öğrenemedi baba olacağını. Artık onun bıraktığı yerden biz devam edeceğiz inşallah. Dünürümle beraber bunu üstlendik. İnşallah oğluma nasıl sıfırdan başladıysam torunumu da aynı şekilde, babası gibi yetiştirmeye çalışacağız.' sözleri ile dile getirdi.

Bebeğin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Karagözlü, kendilerine bu süreçte destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Karagözlü, 'Oğlum polis memuruydu, inşallah onu da emniyet müdürü yapmak için uğraşacağız. Bir ölür, bin diriliriz.' diye konuştu.

Şehit Karagözlü'nün kayınpederi Metin Turan da gözyaşlarına hakim olamayarak, 'Çok yoğun duygular içerisindeyim. Torunumuz Bilal Cihan dünyaya geldi, bize büyük bir sevinç yaşattı.' dedi.

Kaynak: AA