Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko Açıklaması

'Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmalarda bugüne kadar 2 bin 608 Ukrayna askeri hayatını kaybetti'.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmalarda bugüne kadar 2 bin 608 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Poroşenko, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yönetim kadrosuna yaptığı konuşmada, Rusya’ya yönelik eleştirilerde bulundu.Rusya’nın askeri üslerini genişlettiğini ve askeri alt yapısını modernize ettiğini belirten Poroşenko, oluşan bu tehlikenin ülkesine yönelebileceğini savundu.

Transdinyester’de bulunan Rus askeri birliklerinin herhangi bir zamanda Ukrayna’ya saldırabileceğini iddia eden Poroşenko, Belarus’un kendi topraklarını Rusya’nın kullanımına vermeyerek Ukrayna’ya karşı dostça olmayan uygulamaya müsaade etmediğini belirtti.

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı verilen mücadelenin başlamasından bu yana ordu mensubu olan ve olmayan pek çok kimsenin hayatını kaybettiğini dile getiren Poroşenko, “Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmalarda bugüne kadar 2 bin 608 Ukrayna askeri hayatını kaybetti' dedi.

Poroşenko, askerlerin kahramanca çarpışması, Ukraynalıların vatanseverliği ve diplomatların çabaları sayesinde Rus istilasının durdurulabildiğini ve bir kısım toprakların geri alınabildiğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ile Rusya arasında sınır olmadığını iddia ettiğini aktaran Poroşenko, “O Ukraynalıların ayrı bir millet, ayrı bir halk olduğunu kabul etmiyor. Yani Ukrayna gerçeğini reddediyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA