Üç Yeni Yabancı Dil İçin Öğretim Programı Geliştiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, resmi, özel okullar ile özel kurslarda Farsça, Korece ve Urduca dillerinin öğretimine, programların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca kabul edilmesinin ardından başlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, resmi, özel okullar ile özel kurslarda Farsça, Korece ve Urduca dillerinin öğretimine, programların Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca kabul edilmesinin ardından başlanacak.

AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, sosyal, siyasi ve ekonomik gelişmeler, iletişim imkanlarının artması, nüfus yoğunluğu, ülkelerarası ilişkilerin gelişmesi ve öğrenci değişimlerinin yoğun olarak yapılması nedeniyle Türkiye'de örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitimi ve öğretimi yapılacak diller arasına, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Farsça, Korece ve Urduca da eklendi.

Bu dillere ilişkin öğretim programlarının geliştirilmesine ilişkin çalışmalar ise devam ediyor.

Söz konusu dillerin programlarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca kabul edilmesinin ardından Türkiye'de örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitimi ve öğretimi yapılabilecek.

2923 Sayılı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi ile Türk Vatandaşlarının Farklı Dil ve Lehçelerinin Öğrenilmesi Hakkındaki Kanun'da yer alan, 'Türkiye'de eğitimi ve öğretimi yapılacak yabancı diller, Bakanlar Kurulu kararıyla tespit edilir.' hükmü uyarınca mevcut örgün eğitim kurumlarında, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Japonca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinde eğitim ve öğretim yapılıyor.

Bu dillere ilave olarak Hollandaca, İbranice ve Yunanca dillerinde de resmi ve özel kurslar verilebiliyor.
Kaynak: AA