Türkiye İle Yemen Arasındaki İlişkiler

Yemen Kültür Bakanı Demmac, Türkiye'nin Sana Yemen Büyükelçisi Eler'le Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya geldi.

Yemen Kültür Bakanı Mervan Demmac, Türkiye'nin Sana Büyükelçisi Levent Eler'le Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya geldi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Cidde'de bir araya gelen Bakan Demmac ile Büyükelçi Eler, iki ülke arasındaki kültürel iş birliği ile kültür projelerinin finanse edilmesi konularını ele aldı.

Görüşmede ayrıca, geçici başkent Aden'deki milli müzenin geliştirilmesi, ülkedeki bazı tarihi eserlerin restorasyonu ve yazma eserlerin nüshalarının iki ülke arasındaki değişimi gibi konuların finansmanı için Türkiye'ye sunulan projeler de masaya yatırıldı.

Büyükelçi Eler, ülkesinin başta kültür olmak üzere tüm alanlarda Yemen'le iş biriliğine hazır olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin Yemen'de güven ve istikrarın sağlanması kapsamında meşruiyeti desteklediğini aktardı.

Eler, en yakın zamanda geçici başkent Aden'de bulunma isteğini ifade etti.

Bakan Demmac ise Yemen'de yaşamın farklı alanlarında yansımaları gözlemlenen çatışmalara maruz kaldığını hatırlatarak, mevcut durumda, Türkiye'nin ülkesine daha fazla destek olması konusundaki beklentisini dile getirdi.

Türkiye'nin Yemen'i başta kültür olmak üzere farklı alanlarda desteklediğini söyleyen Demmac, bunun iki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğine olumlu yansımaları olduğunu kaydetti.

Türkiye, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla, iki yıldan fazladır yaşanan çatışmalar nedeniyle alt yapısında büyük ölçüde hasar meydana gelen Yemen'in farklı bölgelerinde yardım ve kalkındırma programları ile çeşitli projeler sunuyor.
Kaynak: AA