Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün İsmi Eğitim Merkezinde Yaşayacak

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde açılan kurs merkezine, hain bir saldırı sonucu şehit olan Mardin’in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün ismi verildi.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün İsmi Eğitim Merkezinde Yaşayacak
Akçakale’de çeşitli temaslarda bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Kurs Merkezinin açılışını da gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ve Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ile birlikte kesen Vali Tuna, daha sonra tek tek sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti. Tuna, sorular sorduğu öğrencilere, bazı tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığını ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında Kaymakam Yosunkaya ve Başkan Ayhan’dan bilgi alan Vali Tuna, kanaat önderleriyle de bir araya gelerek, onların taleplerini dinledi.

Akçakale gezisinin son bölümünde, ilçedeki temasları hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 100 bine yakın nüfusa sahip Akçakale’nin bir o kadar Suriyeliyi de misafir ettiğini belirterek, “Bu güzel insanların, kendi nüfusları kadar nüfusu barındırması Şanlıurfa’mız için, ülkemiz için, aslında geleceğimiz için çok önemli bir garantidir” dedi.

“Tek derdimiz çocuklarımızı iyi yetiştirmek”

Açılışını gerçekleştirdikleri Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Kurs Merkezinin ilçe halkına hayırlı olmasını temenni eden Vali Tuna, “Bizim tek derdimiz çocuklarımızı iyi yetiştirmek. En önemli meselemiz bu. Açılan bu kursta çocuklarımız, hem TEOG sınavına hem de üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar. Görüyoruz ki gençlerimiz, büyük bir arzu ve hevesle günlük ders saatlerinden sonra tekrar bıkmadan, usanmadan çalışarak hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Bunu görmek bizler için çok anlamlı oldu. Bize en azından gelecek adına ümit verdi. O yüzden kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

Akçakale çok önemli, stratejik bir bölge”

Kanaat önderleriyle yaptığı toplantıya da değinen Vali Tuna, “Akçakale gezimiz son derece verimli geçti. İlçe halkı zaten birbirleri ile uyumlu ve huzurlu bir ortamda yaşıyor. Ancak burada Suriye sınırımız var. O sınırın daha güvenli hale getirilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Burası bizim için çok önemli, stratejik bir bölge. Ama buradaki insanlarımız devletine, milletine, bayrağına bağlı insanlar. Bizi en çok sevindiren, yüreğimizin coşkuyla kaplanmasına sebep olan durum da esasen budur. Akçakale her zaman devletinin, milletinin birliğinden yana olmuştur. Bu şekilde olmaya da devam edecektir. Bu vesileyle bütün Akçakaleli hemşehrilerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA