Şehit Halit Zilani Çelik'in İsmi Turgutlu'da Ölümsüzleşti

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Ahmetlili Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ismi, memleketi Ahmetli’de bir ilkokul ve ortaokula verildi.

Şehit Halit Zilani Çelik'in İsmi Turgutlu'da Ölümsüzleşti
Ahmetli Kaymakamlığı tarafından Karkın Mahallesi’nde yer alan Karkın İlkokulu ve Ortaokulu’nun isminin Şehit Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik olarak değişmesine yönelik bir tören gerçekleştirildi.

Törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, Manisa İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Özcan Kaplan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Şehit Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik’in babası Mehmet Çelik, annesi Cennet Çelik eşi Suna Çelik, çocukları Mesude ve Mustafa Çelik ile okul idarecileri, öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende bir konuşma yapan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, “Bu gök kubbenin altında hepimiz biriz. Allah bu memlekete, bu millete zeval vermesin. Hocamızın dediği gibi O’nlar öldüler demeyiniz O’nlar şehit olmuştur. Bu töreni onurlandıran başta değerli ablalarımızdan Allah razı olsun. Vatan size minnettardır. Okula ismini verdiğimiz şehidimiz Halit Zilani Çelik İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyacak çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından şehit Halit Zilani Çelik’in anne ve babasına çiçek takdim edildi, Kaymakam Turan, Başkan Şirin ve protokol heyeti daha sonra okulu gezerek öğrenciler ile sohbet etti.
Kaynak: İHA