Şehir İçi Minibüslerde Sivil Denetim

Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri, sivil bindikleri minibüslerde denetim yaptı.

Edirne'de sivil trafik polisleri, yolcu gibi bindikleri şehir içi minibüslerde denetim yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) Sivil Denetim Programı kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik Müdürlüğü ile Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, denetim amacıyla bindiği minibüsün plakasını ve güzergahını resmi ekiplere bildirdi.

Sürücü hatalarını not alan polisler, Zübeyde Hanım Caddesi'nde oluşturulan kontrol noktasında minibüslerin durdurulmasını sağladı.

Ekipler hatalı olan sürücüler hakkında cezai işlem uyguladı.

Polis ekipleri minibüste yolculuk yapan vatandaşları trafikte sivil denetim hakkında bilgilendirdi ve kurallara uyan sürücüleri tebrik etti.

-'Hem trafik hem de asayiş açısından yararlı'

Emniyet kemeri cezası kesilen minibüs sürücüsü Tamer Irmak, kontrol noktasında gazetecilere yaptığı açıklamada, sivil denetimin hem trafik hem de asayiş açısından yararlı olduğunu söyledi.

Emniyet kemeri takmaya özen göstereceğini belirten Irmak, polise ekiplerine teşekkür etti.

Durakta minibüs bekleyen üniversite öğrencisi Selin Şemşimoğlu da sivil denetimin trafik açısından olumlu sonuç vereceğini belirtti.

Minibüs şoförlerinin ayakta yolcu taşımaması gerektiğini ifade eden Şemşimoğlu, 'Minibüs şoförleri araçlarını daha yavaş kullanmalı ve trafikte temkinli olmalı. Şehir içi ulaşımdan şikayetlerimiz var. Ayakta yolcu taşıyorlar, insanlar minibüslere sığmıyor. Minibüsler geç geliyor, okula geç kalabiliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 20 Ocak'tan bu yana yapılan kontrollerde 20 minibüs şoförünün denetlendiği, kurallara uymayan 5 şoföre de cezai işlem uygulandığı öğrenildi.
Kaynak: AA