Nüfus Müdürlüğünden 26 Şubat Uyarısı

Karabük İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ertuğrul Atalı, 26 Şubat 2017 Pazar günü saat 17.00’da askından indirilecek olan seçmen askı listelerinde ismi bulunmayan veya adresini güncellemek isteyenler ile özellikte üniversite öğrencilerinin oy kullanımında sıkıntı yaşamamak içi bizzat nüfus müdürlüğüne müracaat etmelerini istedi.

Nüfus Müdürlüğünden 26 Şubat Uyarısı
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ertuğrul Atalı, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan anayasa değişikliği halk oylamasında seçmenlerin sıkıntı yaşamaması için hafta sonları da dahil olmak üzere hizmet verdiklerini söyledi.



Atalı, seçmen listelerinin askıdan indirileceği 26 Şubat 2017 tarihinin son gün olduğunu kaydederek, “Bu kapsamda yapılan müracaatlarda kişilerden; elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgeleri ibraz etmeleri istenecektir. Söz konusu belgeler incelenecek, bir engel olmaması halinde adres beyanı tescil edilecektir. Öğrenci olup, seçmen niteliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin belgeleri ibraz etmeleri istenecektir. 26 Şubat 2017 Pazar günü saat 17.00’da askından indirilecek olan Seçmen Askı Listelerinde ismi bulunmayan veya adresini güncellemek isteyen vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin konuya gerekli hassasiyeti göstererek il ve ilçe Nüfus Müdürlüklerine başvurularını bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA