Nevşehir Valisi Aktaş Basın Mensuplarıyla Buluştu

Vali İlhami Aktaş, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gazetecilerle buluşan Aktaş, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması süreci için alınan tedbirler ve kentte yürütülen diğer çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Halk oylamasının huzur ve güven ortamında tamamlanması için gerekli emniyet tedbirlerinin alındığını aktaran Vali Aktaş, '16 Nisan’da yapılması kararlaştırılan halk oylaması nedeniyle sürecin huzur ve güven içinde tamamlanmasını sağlayacak tedbirleri aldık. Süreçle ilgili yasal gereklilikler hususunda siyasi parti il temsilcileri ve diğer kurum ve kuruluş temsilcileri ile bir araya gelerek bilgilendirme yapacağız.' diye konuştu.

Vali Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle çeşitli ülkelerden çocukların katılımıyla 39.'su Nevşehir’de yapılacak 'Uluslararası Çocuk Şenliği'nin de halk oylaması nedeniyle daha önce belirlenen 16 Nisan tarihi yerine 18 Nisan'dan itibaren başlayacağını aktardı.

Toplantıda, Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay tarafından ise Nevşehir’de madde bağımlılığı ile mücadele ve rehabilitasyon çalışmalarının yapılacağı Sağlık Yaşam Evi hakkında da detaylı bilgiler verildi.

Ünlübay, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Sağlık İl Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen projenin amacının, madde bağımlılığı konusunda tedavi gören 18 yaş üstü kişilerin sosyal hayata adapte olmalarının sağlanması olduğunu kaydetti.

Başvurusu alınan kişilere, Sağlık Yaşam Evinde kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra çeşitli eğitimler sunulacağını belirten Ünlübay, 'Madde bağımlılığı konusunda tedavi görmüş olan gençlerimizin, bu tür maddelere yeniden yaklaşmamaları için kişisel takiplerini yapacağımız gibi onları topluma kazandırmak amacıyla İŞKUR'un desteğiyle kurslar açarak meslek edinmeleri sağlanacak.' dedi.

Toplantı Vali Aktaş ve Ünlübay tarafından, gazetecilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA